IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla обяви причината за забавянето на Model 3

Проблемът е с оборудване, което трябва да бъде доставено от Германия

Tesla обяви причината за забавянето на Model 3

Производството на Tesla Model 3 се бави заради недоставено оборудване, съобщав Automotive News, като се позова на шефа на компанията Илон Мъск.

Tesla обяви причината за забавянето на Model 3

Според информацията, става дума за все още неосъществена доставка на автоматизирана система от Германия. Оборудването е трябвало да служи за сглобяването на отделни части за батериите на модела в Гигафабриката в Невада.

Главният изпълнителен директор на компанията- Илон Мъск твърди, че става дума за съвсем прост процес - демонтиране на конвейерната система, нейното транспортиране и сглобяване в САЩ. Според Мъск, ако машината влезе в експлоатация възможно най-скоро, то компанията ще може да достигне тираж от 5000 произведени бройки от Model 3 до края на юни.

Към момента в Tesla са си поставили за цел да постигнат производство на 2500 автомобила от същия модел за седмица до края на март. Това обаче би станало, само ако компанията успее да се справи и с ограничените доставки на материали в завода си във Фриймонт, Калифорния.

Проблемът със забавянето на производството на Model 3 започна миналото лято когато марката произведе само 260 бройки, като по план те трябваше да бъдат 1500. Въпреки това за същия период Tesla отчете най-добрия резултат по продажби в историята си.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Рибока ( преди 6 години )
    Бая кофти заглавие.Подтиква писателчетата в дадена посока.
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    айде да ни обясниш какви са германците
  • #15
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Нормално тия вурстое само саботират!Мисля че наистина срещу тия трябва да бъде употребено атомно оръжие да им се затрие вмерисаната семка!
  • #14
    11 rate up comment 2 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Поредната "преписана" новина.Проблема е със поточната линия за батерии. Тя е била доверена на подизпълнител, който се е оср*л яко. И Тесла са го изгонили още миналата година. А сега от Германия чакат заместващата линия, която трябва да поеме работата на провалената. Също така новата линия си е вътрешна разработка на Тесла, която просто е от германско отделение. Реално целия завод за Модел3 се прави от германци :-)
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Може и да има някаква истина в това което казва, но производството на автомобили е сложен процес и е обвързан с много други сектори, доставчици и такива забавяния трябва да се предвидят. Във всяко производство има такива моменти. Обаче добрите бизнесмени ги предвиждат тия неща а Мъск се изхвърли максимално и дори всичко да вървеше без спънки пак трудно щеше да изпълни обещания производствен капацитет. Още е много зелен в тоя бизнес и го чакат още проблеми и да се учи как да ги разрешав.
  • #12
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    До анонимния от преди 4 часа - работя с германци от 6-8 години. Не ми оняснявай какви са :)
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Тоест освен сглобяването(експлоатацията на хората),нищо друго не е произведено там.
  • #10
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    германци японци американци всички на един шлеп и на дъното на океана това е спасението за света
  • #9
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те ако немците не оАкат нещо няма кой друг да е . Сигурно го е доста яд, че не си е поръчал подобно оборудване от САЩ.Нищо, чичо Мъск е най-добрия бизнесмен в момента в света. Смачка конкУренцията в отрасли и сфери, в които няма грам опит.
  • #8
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Айде стига ( преди 6 години )
    Айде стига де - 6 месеца, всеки ден различна причина и все те не са виновни!Кажете си - нови сме в това,допуснахме грешки,направихме много преувеличени обещания (както винаги правим), някой ден ще си получите колите. А да, ако кажат това следва срив на акции и отдръпване на акционери ... Е, залгаме на изпитания метод в САЩ - или руснаците или немците са виновни!!