IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бриаторе губи съдебни битки за яхтата си

Бившият шеф на Renault F1 с условна присъда

Бриаторе губи съдебни битки за яхтата си

Бившият шеф на Benetton и Renault във Формула 1 Флавио Бриаторе води оспорвани съдебни битки в Италия, за да запази луксозната си яхта Force Blue, но засега постига скромни успехи.

Бриаторе губи съдебни битки за яхтата си

През лятото Бриаторе беше осъден на първа инстанция за укриване на данъци и получи 23 месеца затвор, но условно, а освен това съдът разпореди и конфискация на яхтата, която се явява основен инструмент в неплащането на данъците. Адвокатите на Бриаторе обжалваха присъдата, но миналата седмица Апелативният съд в Генуа потвърди решението на първата инстанция, макар и леко да намали наказанието.

Бриаторе губи съдебни битки за яхтата си

Сега условната присъда на Бриаторе е намалена на 18 месеца, но яхтата си остава конфискувана. Следващият ход на защитата ще е да отнесе делото до Върховния съд на Италия.

Втората инстанция призна още 4 човека за виновни заедно с Бриаторе, като стана ясно, че компанията редовно се е забавлявала на борда на Force Blue, която е извършвала курсове в териториалните води на Италия между юли 2006 и май 2010 година.

Данъците на луксозната яхта за този период са в размер на 3,6 милиона евро и не са платени.

Съдът е установил, че финансовите отчети на компанията-собственик на яхтата, зад която стои Бриаторе, са били фалшифицирани, което не помага на Флавио. Така с година и половина в затвора, пак условно, се сдобиха и капитанът на яхтата Фердинандо Таркуини и един от мениджърите на компанията Autumn Sailing Limited Доминик Варлуцела.

Тагове: force blue
0 от 500