IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 150 000 германци са сменили стария си дизелов Volkswagen с нов

Концернът продължава програмата си с бонуси до 31 март тази година

Над 150 000 германци са сменили стария си дизелов Volkswagen с нов

За последната половин година над 150 000 клиенти на концерна Volkswagen в Германия са сменил своите автомобили, оборудвани с дизелови от стария стандарт, с нови коли. Това е значително повече от резултата, който производителят очакваше при обявяването на програмата.

Над 150 000 германци са сменили стария си дизелов Volkswagen с нов

Самата кампания, в която участва и Audi, предвижда възможност за връщане на стар дизелов модел и замяната му с нов. Отстъпката от цената при някои от автомобилите достига 10 000 евро, които се поемат от производителя.

„Не очаквахме толкова много хора в Германия да се възползват от нашите бонуси и да преминат на автомобили с двигатели, отговарящи на стандарта Евро-6”, коментира ръководителят на департамента за продажби в концерна Фред Каплер.

Заради повишения интерес към кампанията, във Volkswagen решиха да я удължат до 31 март 2018 г. Очакванията са дотогава поне още 20 000 клиенти да се възползват от предлаганите им бонуси.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до Бръм ( преди 6 години )
    Като правиш сравнение с Германия си спомни, че България фалира 1997г т.е. преди 20 години.Цяло чудо е, че с тези управници сме постигнали и толкова до сега.
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Цугцванг ( преди 6 години )
    Ха-ха, ето как концернът ВАГ прави "рекрдни" продажби.Пардон, "концернът" да се чете "канцерогенът".
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    de ( преди 6 години )
    Има да расте още бг манталитета. Много повече хора могат да карат нови коли, но има логиката - "да се не прецакам я" много пари излишни.. да ама не. Новата кола си е нова кола и заместители няма. Старите дизели колкото и да се тунинговат са кочини и само неприятности могат да донесат, освен че цапат безобразно.
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Да, оптиката, миризмите, звуците, мислите и оценките, дневният ред в богатите и бедните общества са различни!
  • #8
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Азъ ( преди 6 години )
    Каква екология ви гони, след като възрастта на автопарка ни е почти 20 години? Никое правителство няма да посмее да спре старите автомобили защото на следващите избори ще получат нула гласа. Единственият вариант е както някой отдолу е написал повишаване стандарта на живот и хората сами ще почнат да си купуват по-нови и по-екологични автомобили. Да не говорим, че в момента в цели квартали се отопляват на въглища, гуми или кой каквото си намери. Дори и тези никой не ги закача.
  • #7
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти май не можеш да разбереш, че екология има там където има богато общество и хора. Казах ти каква е ситуацията с ромите, които дори не могат да четат и шишат и не са виждали не баща си а дядо си някога в живота си да работи. В същото време обраха 3 милиарда от КТБ и нищо не последва от това. Не можеш на бедно население да налагаш екологични норми като в Швейцария или Норвегия, защото това означава, да слизаме от колите и да яхваме конските впрягове. Трябва да се реши въпроса с бедността първо.
  • #6
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами вместо да философствате правете деца, а не ги убивайте със старите си дизелови печки, които наричате коли и "немски машини".Държавата не е нещо митично и далечно, а е такава, каквато я правят хората живеещи в нея. Спрете да се оплаквате от държавата, защото, всяко предложение за по-висок данък или ограничение на колите се приема, като нарушение на човешките права едва ли не.Когато обществото пожелае да живее в по-чист и добър свят, тогава ще имаме и ние такива правила и ще дишаме спокойно
  • #5
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Бръм ( преди 6 години )
    В Германия сменят автомобили, в България дават зелени билетчета.....В Германия данъка за стар автомобил е колкото тук 20 годишен нов внос....В Германия на ГТП не може да минеш ако ти свети датчик на таблото, тук може да прекараш и очукана стара немска каска от първата световна война....
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    и кранчето на *** може да бъде разнато !въпрос на желание у т.нар политик
  • #3
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какво кранче се затяга бе!? След 15 години ще има 2 милиона роми на територията, а след 40 години ромите ще са мнозинство. Дизелът ще ни е най-малкият проблем...