IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бившият дизайнер на Volvo направи модел за китайци

Кросоувърът все още няма име, но пък са известни двигателите му

Бившият дизайнер на Volvo направи модел за китайци

Патентното ведомство на Китай регистрира дизайна на бъдещ кросоувър на компанията Geely, който засега е известен само със заводския си индекс SX11. Външният вид и интериорът на модела са дело на бившия главен дизайнер на Volvo – Питър Хорбъри, който сега работи за Geely.

Бившият дизайнер на Volvo направи модел за китайци

Впрочем, това не е изненада, тъй като китайският концерн е собственик на Volvo. Освен това бъдещият SUV-модел е изграден на напълно нова платформа, разработена от двата автомобилни производителя.

Дължината на SX11 е 4330 мм, широчина – 1800 мм и височина – 1609 мм. Разстоянието между двете оси е 2600 мм. По този начин кросоувърът на Geely се превръща в директен конкурент на модели като Nissan Qashqai и Mitsubishi ASX.

Под капака на автомобила са поставени бензинови турбомотори с обем 1,0 литър (136 к.с.) и 1,5 литра (177 к.с.). Скоростните кутии засега не се съобщават, но пък се знае, че веднага след излизането си на пазара моделът ще получи хибриден агрегат, който ще се зарежда от електропреносната мрежа или от специална станция.

Бившият дизайнер на Volvo направи модел за китайци

В зависимост от оборудването крокоувърът ще получи 16, 17 или 18-цолови джанти, панорамен покрив, спойлер върху вратата на багажника, круиз контрол и система за кръгов обзор. Продажбите стартират през лятото, когато ще стана ясни и цените. Моделът ще се предлага не само в Китай, но и в други държави.

Снимки: Carnewschina

Тагове: volvo suv geely sx11
0 от 500