Вход   Регистрация

Най-глупавите автомобилни забрани

Най-глупавите автомобилни забрани
 

Абсурдни табута в различни държави от цял свят

Непознаването на закона не освобождава даден човек от отговорност. Това важи и за правилника за движение в различните държави. Някои от тях са доста специфични и могат да доведат до сериозни проблеми за чужденците, които посещават тези страни. Ето и част от най-абсурдните правила, свързани с автомобили и разпространени по света.

Австралия


Най-глупавите автомобилни забрани

В далечна Австралия действа прост закон, който причинява доста неудобства – забранено е да се оставят ключовете в автомобила без надзор. Полицаите са особено строги в случаите, когато ключът е на таблото. И не приемат оправдания от рода „Забравих”.

Великобритания

Най-глупавите автомобилни забрани

До края на 1976 г. на такситата в Лондон е да се придвижват без бала сено и торба с овес. Тези неща са били предназначени за каретите, теглени от коне, но в този момент животните са се идползвали единствено от полицаите в града, както и от цирковете и зоопарковете. Освен това къбовете (така се наричат такситата) е трябвало да имат и легенче с вода, за да може конете да утолявят жадата си.

Дания


Най-глупавите автомобилни забрани

Законодателството на Дания създава доста проблеми на местните автомобилни механици. Причината е в забрана, според която двигателят не може да работи, ако под колата има човек. Така механиците трябва да излизат по-често, иначе ги заплашва глоба.

Канада

Най-глупавите автомобилни забрани

В град Каната, провинция Онтарио, е забранено вратите на гаражите да бъдат боядисани в лилаво. Също така не може автомобил да бъде ремонтиран на улицата, освен в случаите, в които той не може да продължи да се движи. В Монреал пък е забранено пътуването с автомобил, на който е закачена обява за продажба. Тя може да се поставя, само ако колата е паркирана.

Люксембург

Най-глупавите автомобилни забрани

До 2000 г. в малката държава е било задължително използването на клаксон при изпреварване на друго превозно средство, в това число и на велосипед. Този закон вече отпадна, но сега действа друга интересна забрана – не се допуска движението на автомобил без чистачки. Интересното е, че не е задължително колата да има предно стъкло, но обезателно трябва да е с чистачки.

Саудитска Арабия

Най-глупавите автомобилни забрани

Едва през миналата година правителството на Саудитска Арабия разреши на жените в страната да управляват автомобили. Промяната бе продиктувана най-вече от протестите срещу този закон, които стартираха още през 1990 г. Дори сега обаче, за да може да кара кола, жената задължително трябва да получи разрешение от своя опекун – съпруг, брат или баща.

Сингапур

Най-глупавите автомобилни забрани

Този закон може и да не е толкова абсурден. В тази държава е забранено да се плюе по тротоара и да се пресича пътя, ако в радиус от 50 метра не е поставен съответния знак. Нещата обаче са така уредени, че на всяко сръстовище има пешеходна пътека.

САЩ

Най-глупавите автомобилни забрани

В Щатите, в зависимост от щата или окръга, действат най-различни полицейски закони. Голяма част от тях са от времето, когато автомобилите в града са се броели на пръсти и затова имат формален характер. Но има и реално действащи забрани, които са доста глупави. Например, в окръг Файет (щата Тенеси), не може на едно място да се събират повече от 5 автомобила, ако те не могат да се движат самостоятелно.

Най-глупавите автомобилни забрани

В щата Орегон пък доскоро беше забранено на хората сами да зареждат колите си с бензин, като това правило работи от 1951 г. В крайна сметка то отпадна на 1 януари тази година.

Тайланд


Най-глупавите автомобилни забрани

Известно е, че в Тайланд е забранено да се управлява автомобил гол до кръста. Жегата или влажността не се приемат като оправдания и нарушителите задържително бъдат глобявани. Оказва се, че това е едно от най-разпространените нарушения в страната, тъй като чуждите туристи дори не са чували за него.

Южна Корея

Най-глупавите автомобилни забрани

Доста специфична забрана действа в Южна Корея, където на местните полицаи се забранява да отказват предложението им подкупи. В същото време обаче те са задължени да ги съобщават, тоест може да взимаш пари, но не бива да ги криеш. 

Тюркменистан

Най-глупавите автомобилни забрани

В бившата Съветска република от 2 януари тази година официално е забранено да се използват коли във всеки цвят, различен от белия. Полицията спира от движение тези автомобили, след като ги изплаща на наказателен паркинг. Законът е въведен от президента Курбангули Бердимухамедов, който вярва, че бялото носи щастие!

Снимки: Motor
 

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 3 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 8 месеца )

В германия е забранено шофирането бос, с джапанки, чехли и обувки с висок ток.
И мисля, че с право!
Пресвяткането и предупреждението за патрул на полицията също. Нямаш право да излизаш от колата и двигателят и да е пуснат. Неспазването на дистанция е сериозно нарушение и прибавят точки(там се прибавят, а не отнемат). Има специални камери, които следят не само за скорост, но и за дистанция. Има и много други интересни неща с немските правила.
Отговори
 
+3
 

Положителни: 3  Отрицателни: 0

от: Анонимен ( преди 8 месеца )

Ами аз не знам дали знаете, но и в България е забранено да се управлява автомобил гол до кръста! Също така и по джапанки .. така сериозно навлезли в модата на ***!!!
Отговори
 
+2
 

Положителни: 3  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 8 месеца )

в българия само черни и с опознавателни знаци всичко друго на наказателен паркинг
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 2  Отрицателни: 6


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising