IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW отново се пошегува с Volkswagen

Този път баварците получиха незабавен отговор

BMW отново се пошегува с Volkswagen

Поредната серия от войната на рекламните билбордове, в която участват най-големите германски производители, се заформи в Тунис. Местен търговец на BMW реши да се изгаври с конкуренцията, като помести огромна реклама с шеговит текст само на метри от дилърски център на Volkswagen, в който се продават и коли на Audi.

BMW отново се пошегува с Volkswagen

Така на билобрда, който стои на влизането към автосалона, се появи надпис „Никога не е късно да премислиш”. При това дилърът на BMW ясно дава да се разере точно за какво трябва да премисли клиента, тъй като на плаката се вижда предната оптика на автомобилите на BMW, а също така и логото на марката.

Отговорът на Volkswagen дойде почти незабавно. Само няколко дни по-късно на оградата на автосалона на концерна бе поставен банер с надпис „Ние не се отказваме от марката, която печели”. Над него е разположен надпис с четирите кръга от емблемата на Audi, които са превърнати в популярния интернет-знак „Lol” (съкращение на израза „laughing out loud” – силен смях).

Впрочем, автомобилните брандове често си устройват подобни престрелки. Например, през 2006 г. BMW поздрави Audi за победата в конкурса „Автомобил на годината в Южна Африка”, като се подписа на плаката „От победителя в конкурса Световен автомобил на годината”. От Audi приеха предизвикателството и отговориха „Поздравяваме BMW с победата в „Световен автомобил на годината 2006”. От 6-кратния победител в „24 часа на Льо Ман” (2000-2006)”.

Снимкa: Motor1
 

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ТТ ( преди 6 години )
    А Тойота/Хонда к'во - "мноо са сладки тия 2-мата!"
  • #9
    2 rate up comment 5 rate down comment
    vai ( преди 6 години )
    VW си слагат BMW на Х.....***!!!!!!!!Най големите и велики марки са тяхна собственост!!!!А колиъе са им брутално бързи!!!!!!!!!!Най богата марка във света!!!!!!!!Колко марки притежава само
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    чувството за хумор е хубаво и необходимо нещо...
  • #7
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ми мерят си ги. Всеки с немска кола обича да си го мери
  • #6
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На мен ми харесват. Конглокенти са но шегите са изтънчени и оригинални. Сигурен съм че и минувачите сеусмихват на билбордовете, независимо от марката която харесват.
  • #5
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За да не прозвучи нетолерантно, ако кажа, че колкото и да си въртиш г*за като к***а с такива дипломатически изречния, в които половината думи не съществуват, ще кажа, че от километри ти личи колко си комплексиран, в твой си стил, от бранда.
  • #4
    15 rate up comment 15 rate down comment
    Цар Навуходоносор ( преди 6 години )
    Да не забравяме ,че ВАГ е голям концерн. "Ако имахме пари, никой нямаше да си купува ФВ или Шкода :)))" може би точно тези две марки не, но има и други марки под тази шапка, примерно Lamborghini , Porsche , Audi, Bentley, BUGATTI. Мисля ,че изброените от мен марки,може би за други хора без Ауди, са марки, които хората с пари си купуват, поне за 4 от тях съм убеден. Не съм фен на ВАГ, дразнят ме с измамите си и с това ,че ребрандират постоянно, че лъжат и държат на канцерогенния дизел, но толкоз.
  • #3
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Иначе по фундамента и свежата метална част анкерирана в него на конструкцията на билборда се вижда, че е новоизграден. Може би кьопаво, изглежда нехоризонтиран, но може и да е оптическа измама. Избрано е доста шантаво място, това е нещо като мост, който минава върху река, канал?? Бързано е! Това говори за търсена провокация. Агресия!Проява типично в стила на бранда.
  • #2
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    zsdg, вероятно воден от известна деликатност не си довършил изречението, но посланието и така е ясно. Не е чак толкова важно, но обръщам внимание, че има и изключения. Преди време го бях обяснявал. Респектиран съм от техниката на bmw, но не понасям потребители и и при никакво развитие на нещата не искам да се наредя в редиците им. Няма да понеса изненадата и разочарованието в очите на уважавани от мен хора от същата порода.
  • #1
    30 rate up comment 21 rate down comment
    zsdg ( преди 6 години )
    Ако имахме пари, никой нямаше да си купува ФВ или Шкода :)))