IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова вълна: тестваме Volkswagen T-Roc (ВИДЕО)

Този градски SUV бие повечето конкуренти по два показателя: има 4х4 и доста повече мощност

Колко вдига, колко коня е, има ли спойлер?
Това бяха важните въпроси за колите в детството, когато ги събирахме във вид на картинки от дъвки Turbo.
Днес истински важният въпрос е друг: "колко е висок?". И също "в колко цвята се предлага?".

T-ROC, ПЪРВИЯТ ИЗЦЯЛО НОВ модел на Volkswagen от дебютния Tiguan насам, успешно покрива и двете изисквания.
Той е елегантен на вид кросоувър в един свят, в който всичко живо вече е обсебено от мисълта да седи високо над асфалта. И можете да го имате във всевъзможни двуцветни комбинации.
Накратко, още първият поглед ще ви каже, че тази кола отговаря на всички изисквания на модерния автомобилен пазар.
Но понеже ние сме малко старомодни, ни се иска първо да проверим става ли и за каране.

Нова вълна: тестваме Volkswagen T-Roc (ВИДЕО)

T-ROC, КОЙТО СЕ СГЛОБЯВА в завода на VW в Португалия, е на практика един по-висок и по-мъжествен Golf. Или алтернативно можете да мислите за него като за Аudi Q2 със сменена емблема и малко по-приемлива цена.
Построен върху вездесъщата MQB платформа, той е малко по-къс от Golf, с над една педя по-малък от Тiguan и Nissan Qashqai, и мъничко по-голям от машини като Renault Captur и Nissan Juke, с които също реално ще се конкурира.

Нова вълна: тестваме Volkswagen T-Roc (ВИДЕО)

ДВАТА МУ НАЙ-СИЛНИ КОЗА срещу такива съперници са практичността и задвижването. По-голямата платформа дава на T-Roc достатъчно простор вътре, включително и на задната седалка, и 445-литров багажник, далеч над възможностите на повечето компактни кросоувърчета.
И докато все повече модели в този сегмент си признават градския произход и вървят само с предно предаване, можете да имате T-Roc и с 4х4. Както и с доста повече коне под капака, отколкото бихте очаквали.

Нова вълна: тестваме Volkswagen T-Roc (ВИДЕО)

ИЗБОРЪТ НА ДВИГАТЕЛИ е сведен до четири. Най-достъпен като цена е трицилиндровият турбобензин, който дава 115 коня. Това е удивително пъргав и забавен за каране мотор, като имате предвид, че обемът му е едва 1 литър. Без прекалени саможертви ще можете да постигнете с него среден разход около 6 на сто, а липсата на 4х4 и на автоматични скорости прави колата и с почти четвърт тон по-лека от по-скъпите версии.
Има също 1.5 TSI със 150 коня, както и двулитров дизел със  същата мощност.
И накрая идва двулитровият турбобензин със 190 конски сили, който именно тестваме днес.

Нова вълна: тестваме Volkswagen T-Roc (ВИДЕО)

ЧЕСТНО КАЗАНО, НЕ СМЕ СИГУРНИ дали ви трябва чак толкова мощност. T-Roc стои добре на пътя и воланът е достатъчно директен, но без особена обратна връзка. И със сигурност няма да ви подтикне към екстремни спортове на пътя.
Мислете за него като за семейна кола, която се чувства удобно в града и няма да ви създава проблеми на магистралата към морето. В този смисъл най-базовата версия, която тръгва от 34 000 лева, изглежда и най-рационалният избор. Оборудването включва автоматични светлини и чистачки, самозатъмняващо се огледало, климатик и мултимедия с почти 7-инчов тъч скрийн.
Нашата тестова кола обаче, с най-мощния мотор, 4х4 задвижване и 7-степенен DSG автоматик, вдига летвата до 48 хиляди лева, а за най-добре оборудвания дизел ще ви поискат над 54 000.

Нова вълна: тестваме Volkswagen T-Roc (ВИДЕО)

В НАШИ ДНИ, КОГАТО ОБИКНОВЕНА градска малолитражка спокойно може да надхвърли 40-те хилядарки, това не е твърде много. Но не е и малко, особено като имате предвид, че интериорът на T-Roc не е точно луксозен. Вярно, дизайнът е свеж и можете да имате ефектни цветни панели по таблото, но повечето материали се усещат пластмасови и евтини, като в Polo.
За сметка на това всички електронни системи за сигурност идват серийно, навигацията реагира на жестове, свързването на смартфон е лесно и позволява много функционалности.
Звукоизолацията е една степен по-слаба, отколкото при Golf, но е съвсем съизмерима с конкурентите.

Нова вълна: тестваме Volkswagen T-Roc (ВИДЕО)

КОЛКОТО ДО ПЪТНОТО ПОВЕДЕНИЕ, това е удивително лека за каране машина. Двулитровият мотор дава предостатъчно въртящ момент, за да изпреварвате спокойно. И, както се убедихме лично, няма да се изложи в дълбоката кал.
Зад запазената марка 4motion се крие всъщност добре познатият ни Haldex съединител от последно поколение. Но просветът от 16 сантиметра достатъчно красноречиво предупреждава, че това не е колата, с която да атакувате джунгли и планински проходи.

Нова вълна: тестваме Volkswagen T-Roc (ВИДЕО)

НАКРАТКО, АКО ИСКАТЕ модерна кола и от време на време ви се налага да нагазвате по черни пътища, по-скъпите версии на T-Roc са добро предложение. Ако искате просто симпатична градска кола, по-добре се задоволете с малките мотори и с предно предаване, и си спестете една хубава петцифрена сума. Макар че, ако питате нас, вместо това просто бихме си взели добрия стар Volkswagen Голф. Но вече ви предупредихме, че сме малко старомодни.

Нова вълна: тестваме Volkswagen T-Roc (ВИДЕО)

190 к. с. максимална мощност
320 Нм максимален въртящ момент
7.2 секунди 0-100 км/ч
16 см минимален просвет

 

0 от 500
  • #30
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колата изглежда откровено евтино и прилича на Дачия.
  • #29
    31 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колата е хубава, но не е каквото можеше да бъде. Умишлено евтин интериор за да не подбива пазара на Тигуан и тн.
  • #28
    27 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Колко вдига, колко коня е, има ли спойлер?Това бяха важните въпроси за колите в детствот"..И сега за почитателите на Фолксваген,дали има теглич или не е от огромнно значение!
  • #27
    20 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Този с повредените светлини изби рибата.То май е вярна приказката за качеството на материала.
  • #26
    17 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха , за една година тия Кии навъртат 150 000км.,ако ти изглежда малко си вземи Кади с обикновени фарове, поне ще ти пасне на манталитета тази кола за зарзават.
  • #25
    31 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То се вижда на клипа как прави лек десен завой бе ***, съответния халоген светва. После волана идва в неутрално и загасва.Това да не са прословутите Кии, мерило за качества с изгорелите ЛЕД предни светлини за 1г
  • #24
    29 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Халогенните светлини се използват в завой от има няма 10г. Светва този към когото е завъртян волана. Както казах у вашто село това не е стигнало още, може би до 10г ще.Мухаха
  • #23
    20 rate up comment 23 rate down comment
    ХаХа ( преди 6 години )
    Издялано в Германия сглобено в Портогалия.
  • #22
    22 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Интериора на тази пластмасова играчка изглежда по-евтин дори от на приличащия на нещо средно между варел и вартбург без багажник Фолксваген Ъп,който е първенец по евтин и спартански интериор ала Вартбург'84-та. И от космоса се вижда че таблото на Volkswagen T-Roc е от твърда пластмаса.
  • #21
    18 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какви светлини в завой бе Оли?Гледай видеото и кажи за какви светлини в завой бълнуваш! Колата не е в завой а се движи направо. А и за халогенни светлини за мъгла в завой, където едната не работи, а другата ту светва ту угасва не бях чувал. Явно китайците са измислили някаква нова технология за ВАГонетките. Направо да им се чудиш! Нова година мина и мигащите лампички не са актуални вече ***! Дай измисли някаква друга простотия. Това за светлините в завой не беше добро. Дай друго!