IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla е загубила 2 млрд. долара през 2017 г.

Резултатът е с 3 пъти по-висок от предходната година

Tesla е загубила 2 млрд. долара през 2017 г.

Компанията Tesla е завършила четвъртото тримесечие на 2017 г. с рекордни загуби – 771 млн. долара. Това става ясно от публикувания финансов доклад на производителя на електрически автомобили.

Tesla е загубила 2 млрд. долара през 2017 г.

При това приходите за този период са 3,29 млрд. долара, което е с 44% повече от същия период на предишната година. Като цяло чистата загуба на производителя на електомобили за 2017 г. е 2,24 млрд. долара. Това е 3 пъти повече от 2016 г., когато показателят е 773 млн.

През месеците октомври, ноември и декември компанията е ограничила производството на Model S и Model X до 22 177 бройки, като обяснява намаляването с преразпределение на ресурси в ползва на Model 3. В Tesla смятат в края на март да успеят да произвеждат по 2500 коли на седмица, а през лятото това да се увеличи до 5000 единици.

В отчета на производителя се кава още, че през последното тримесечие на 2017 г. компанияте е открила нови 12 дилърски центъра, като в края на годината общият им брой е достигна 330. Броят на зарядните станции също е увеличен – с 338 бройки до 1128.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla
0 от 500
  • #31
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Ще засили експлоатацията на работниците си в заводите и ще намали баланса.
  • #30
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Вече имаме над 350 000 продажби на електромобили в цял свят обясни Томас. Ние сме лидер при производството на електромобили в цял свят, продали сме най-много такива коли.Nissan Leaf е най-продаваният електромобил в световен мащаб и сега, с оглед на това, че наскоро лансирахме второто поколение на модела, ние ще запазим първото място по продажби. А това е даже от същя сайт:http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/33339-tesla-model-3-ne-pritesniava-nissan/ :)
  • #29
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Знам че цитираш данните на Лийф от Википедия, но се разрови още 2016 е минал 200 хил бройки, само в Америка са продадени над 100 хил, а според Бмумърг обявява общо 281 000 бройки към юли 2017 това е повече от общия брой тесли.Лийф е безспорният лидер в продажбите това е неоспорим факт!
  • #28
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Германци и японци си разработват платформите и технологиитве за ел колите, и в един момент ще имамат във всеки сегнет възможност за ел задвижване с голям избор от опции и оборуддване, особено германците са мног вариативни. Както бях казал те ще си подложат и планират много добре всичко преди да изкарат продукта си на пазара. И всичко ше е изпипано и както клиента го пожелае. Това го правят 100 години, подготвени са технически и икономически, в момента влагат милиарди за развитие години напред.
  • #27
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В какво по-точно Nissan Leaf е лидер след като има 202000 продажби a Tesla model S има 212000 за две години по-малко
  • #26
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Proofing абе къде летят... къде падат... :DИ както акзва Факт! по-долу - Нисан Лийф е все още лидер :)
  • #25
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Когато (НЕ АКО) акциите се сринат някой ще си напазарува активите на Тесла направо за без пари... Ти акциите не ги гледай, за един ден ще изгърмят и тогава най-ценното ще са производствените мощности, коти при фалита ще се купят за под пазарна стойност. И най-вероятно купувачи ще са китайците :D
  • #24
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Proofing ( преди 6 години )
    Майната му, нали летят в космоса с парите на клиентите.
  • #23
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Няма значение важното е че Рено-Нисан са лидери в сегмента!
  • #22
    2 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Спасението за тесла е ако бъде откупена от голям автопроизводител. За момента най-силни са ВАГ и Тойота."В момента цената на Тесла (общата стойност на акциите) е много близка до тая на VAG. Трудно ще ги купят :-)