IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как булдозер размаза коли за 1.2 млн. долара (ВИДЕО)

Властите във Филипините с доста сурова демонстрация срещу контрабандата и укриването на данъци

Вижте как булдозер размаза коли за 1.2 млн. долара (ВИДЕО)

Митническото бюро на Филипините отбеляза 116-ата година от създаването си с показна акция, при която бяха унищожени напълно автомобили на обща стойност над 1,2 млн. щатски долара, съобщава агенция Reuters.

Булдозер унищожи десетки коли във Филипините (ВИДЕО)

Сред колите преобладават Toyota Land Cruiser 200, но има още модели на Audi, BMW, Jaguar и Mercedes-Benz са конфискувани от митниците на Филипините, тъй като се били внесени незаконно в страната. Нареждането за унищожаването им с булдозер дойде лично от президента Родриго Дуарте.

На свой ред, от Министерството на финансите, на чието подчинение са митниците в страната обясниха, че властите ще бъдат безмилостни към всички корумпирани чиновници и към престъпниците.



„Съветваме тези, които укриват данъци във Филипините или имат намерения да го правят, да се откажат навреме. Техните опити ще бъдат безуспешни”, обявиха от Министерството.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Не съм най-умен, но с годините се доказа, че съм най-прагматичен! Това е достатъчно. В случая темата е точно такава. Имаш актив за милион и го правиш на нищо. Защо? Ти би ли изхвърлил 1 милион?
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Трифорсе, как правителството/власти в дадена страна ще организират търг в чужбина за конфискуван предмет от човек нарушил закона в дадената държава, по какъв ред и закон, как да стане на думи лесно да го кажеш, ама ти сигурно си най- умния във вашео семейство...
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Пази Боже! В сайт за автомобили да ми сравняват автомобил с цигара. Е, то това не е дъното, ами Марианската Впадина, спрямо Еверест!! Тези автомобили може да се пуснат на търг в ЧУЖБИНА! Някъде, където има закони и които се спазват по-добре. Съответно новият купувач ще се знае и ще си плаща данъците, няма как. То е много трудно да мислим. Аз и затова вече не влизам много тук, че като гледам какви мислители има, направо ми се вие свят!Дано с мисълта си помагате на хората около вас! А,дано! Амин!
  • #5
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    това държавния чиновник е заплаха за съществуването на човечеството хора които по цял ден нищо не правят да унищожат материални блага с цел назидание на хората които от сутрин до вечер работят за да могат чиновниците да хапват да пийват тия три работи само не ми е ясно как хората търпят това
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И все пак ми стана кофти като гледах как мачкат Land Cruiser-ите :-(
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По твоята логика и конфискуваните цигари могата да ги продадат и да изкрат пари за някойя кауза. Затова конфискуваната стока се унищожава, за да не влезе пак в употреба, щото пак може да я купи някой който да не си плаща данъка и таксите. Така загубата е пълна за виновника.
  • #2
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Изключително проста работа ..толко да е т.ъп тоя Дуарте ... ми чуку.ндур, конфискувай ги, продай ги някъде, и с парите подпомогни някоя кауза във Филипините де ... баси ..
  • #1
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    дошо сега рИве и се пита - защо не ги продадоха !