Вход   Регистрация

Обратно към ценностите: Тестваме Subaru XV

Обратно към ценностите: Тестваме Subaru XV
 

Японският кросоувър се опитва да предложи най-доброто от марката

Автомобилите на Subaru винаги са се отличавали с две неща – надеждност и система за задвижване на четирите колела. Към тях може да се добави и сигурност – японците създадоха цял комплекс Eye Sight, включващ различни системи за безопасност. Всичко това го има в новото Subaru XV, което всъщност не е чак толкова ново, тъй като беше показано още в началото на 2017 г.ПРОМЕНИТЕ ОБАЧЕ СЕ ВИЖДАТ ОЩЕ НА ПРЪВ ПОГЛЕД. Външият вид на кросоувъра е различен до такава степен, че да запазва линията на предшественика си, но и същевременно да добави нещо ново към нея. Същевременно колата изглежда по-динамично и по-модерно, като е пораснала на размери и това се е отразило на вътрешното пространство. Нови са броните, предните светлини и стоповете. Като цяло идеята е автомобилът да бъде по-младежки и по-приветлив, което да се отрази и на продажбите му.

КАТО СТАНА ДУМА ЗА ПРОДАЖБИ, ПРИ SUBARU НЕЩАТА СЕ РАЗВИВАТ ДОБРЕ. През миналата година японската компания успя да пласира повече от 1 млн. нови автомобила по цял свят, което си е примлив резултат с оглед на това, че моделната гама на марката не е кой знае колко голяма. Това се дължи и на особеното внимание, отделяно на детайлите, което е факт и в интериора на новото XV.

Обратно към ценностите: Тестваме Subaru XV

Материалите в салона са от по-високо качество, а в стандартното оборудване са добавени доста функции, които по-рано бяха опции. Нова е мултимедийната система с навигация и възможност за свързване със смартфон чрез Mirror Link, както и д поддържаве на двете основни системи AndroidAuto или CarPlay. Или общо взето – всичко, което го имат конкурентите на пазара, го предлага и Subaru XV.

За разлика от тях обаче, бутоните ни изглеждат прекалено много, което от Subaru се опитаха да обяснят с философията на марката. Японците са на мнение, че всяка система трябва да има собствено управление и се опитват до го приложат в този автомобил, в което има логика. Което на нас, европейците, ни се струва странно, тъй като повечето нови автомобили вече се превръщат в таблети и смартфони.

Обратно към ценностите: Тестваме Subaru XV

СТРАНЕН ИЗГЛЕЖДА ИЗБОРЪТ НА ДВИГАТЕЛИ ЗА МОДЕЛА. „Това не е спортен автомобил”, категорични са от Subaru, когато ги попитахме „Защо XV няма турбомотори?” И допълниха, че са целта пред този кросоувър не е да се надбягва по магистралите, а да осигури спокойно и комфортно пътуване на хората в него. Така моторите са два, тип „боксер” с обем 1,6 и 2,0-литра (вторият е почти напълно нов, тъй като след смяната на поколенията 80% от елементите му са подменени). Мощността на двигателите е съответно 114 и 156 к.с. За дизела обяснение не сме искали, но там нещата изглеждат ясни и все повече японски производители се отказват от него, дори за пазара в Европа.

Споменатите вече два двигатели са комбинирани с новата платформа SGP (Subaru Global Platform), на която е построен кросоувърът. Благодарение на нея твърдостта на каросерията е увеличена със 70%. Задвижването към четирите колела (Symmetrical AWD) е постоянно, като то разполага със система за управление на векторната тяга. Благодарение на това колата е много по-стабилна и приятна за управление.

Обратно към ценностите: Тестваме Subaru XV

В SUBARU МНОГО СЕ ГОРДЕЯТ СЪС СИСТЕМАТА 4Х4
и има защо. Имахме възможността да пробваме новото XV в доста сериозен оф-роуд, с който  автомобилът се справи. Системата предава въртящия момент 60:40, а при нужда това се променя на 50:50. Важна роля в случая играе и клирънсът от 220 ммм, който е постигнат заради разположението на двигателите с нисък център на тежестта.

Стигаме и до трансмисията – същото това CVT, което мнозина не харесват, но в случая не може да се отрече, че в Subaru са поработили върху настройките и то вече се представя значително по-добре. Любопитното е, че в Европа новото XV няма да се предлага с ръчни скорости, така че изборът и тук е ограничен сериозно.

Обратно към ценностите: Тестваме Subaru XV

ВСЕ ПАК КОМБИНАЦИЯТА ОТ АТМОСФЕРЕН МОТОР И CVT НЯМА КАК да харчи малко гориво и в края на първия ден от теста разходът показва около 10 л/100 км. В случая обаче карахме версията с 2,0-литров двигател, като около 1/3 от пътя беше по доста тежък терена, което донякъде обяснямва показателите. На втория ден заложихме на 1,6-литровия мотор, като там разходът е около 7,5 л/100 – напълно прилично постижение за автомобил с постоянно 4х4 и такъв тип скоростна кутия.

Тук проблемът с липса на турбо се вижда, а и емоцията някак си липсва. По-слабият двигател е приемлива опция за движение по магистрала, където го закрепваш на 130 км/ч и пътуваш. Смяна на темпото, особено по-рязка, тези 114 коня ти се струват малко, но в крайна сметка, както вече стана дума – това не е състезателен автомобил.

Обратно към ценностите: Тестваме Subaru XV

ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ЦЕНИТЕ, ТЕ СТАРТИРАТ ОТ 46 000
лв. за по-слабия вариант в оборудване Pure. В случая клиентът получава и коплект за безопасност Eye Sight, който е включен във всички предлагани варианти. Той работи с помощтта на две камери, разположени на ветроупорвото стъкло, като целта му е да предотвратява катастрофи. При по-високите нива се включва и системата Line Assist, която поддържа лентата на движение.

Има адаптивен круиз-контрол, навигация, както и други подобни системи за сигурност на водача. При другите производители те се плащат отделно, но в Subrau ги има в серийното оборудване, така че цената на XV не изглежда толкова стряскащо.

Обратно към ценностите: Тестваме Subaru XV

КАТО ЦЯЛО НОВИЯТ КОМПАКТЕН КРОСОУВЪР НА SUBARU трябва да поеме функциите на семеен автомобил, с който да отидете да ски-ваканция или на море, като събере всичко необходимо за подобни пътувания. Има си 4x4, „автомат” (макар и не съвсем истински), както и системи за безопасност (обявен бе за най-сигурният автомобил в Япония за 2017 г.). Няма турбо, няма и дизел – неща, с които европейския потребител е свикнал. В Subaru са сигурни, че това няма да е проблем  и ще успеят да измъкнат парче от пазара на този вид автомобили, който се развива стремглаво. Може и да са прави в крайна сметка.

Снимки: Automeida.bg, Subaru
 

Реклама  


Купи Subaru

Виж всички обяви

Коментари ( 20 )

Напиши коментар Влез

от: Факт! ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
За първи път в Света виждам пренебрежително отношение към марката Субару една икона в автоиндустрията жалко много про.т народец!
Отговори
 
 -20
 

Положителни: 14  Отрицателни: 34

от: хаха ( преди 10 месеца )

тука има един фактически утрепляк дето ръсенето на акъл му осмисля жалкото съществуване.Много сте се объркали кой какво кара и начина на шофиране,Откога па Субаристите станаха спокойни..това съм го проспал признавам.Аз освен комплексирани такива не съм виждал из пътищата.Кара обикновен лиген,а с мания че е звездолет.
Отговори
 
+8
 

Положителни: 26  Отрицателни: 18

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
Форумната ВАГонетка пак не си е пила хаповете и пак е почнала да цъка, цъка, цъка...
Явно това е нещото, което осмисля жалкият му животец.
Отговори
 
 -21
 

Положителни: 9  Отрицателни: 30

от: Nev ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
Браво, форумната вагонетка се запенила гледам, тръгнала да обяснява на хората колко зле биле Субару, и как трябва всеки да си вземе някой 20 годишен Гоуф ТДИ като него, за да не се мине, сакън!
Добре че е той, да ни отвори очите на нас заблудените, които си караме нормално по пътищата, а не превим всеки сфетофар с пилене на гуми и под 5 сек, и да изпреварваме като във Ф1 по пътищата!
Отговори
 
 -19
 

Положителни: 12  Отрицателни: 31

от: Don't want to k ( преди 10 месеца )

може..същото да важи за фактическия урунGел по долу като влиза в темите за ВАГ.А истината е че това е куRnик. Затова е лщбим на фактическото недоразумение.
Отговори
 
+24
 

Положителни: 35  Отрицателни: 11

от: Know how ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
Който не е карал Субару, по-добре да не коментира
Отговори
 
 -15
 

Положителни: 15  Отрицателни: 30

от: Факт! ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
А да прословутият въртящ момент на дизела чиито предимства се убиват от увеличената маса!Тракторни двигатели и нищо повете направени да теглят плугове ремаркета и пръскачки!
Отговори
 
 -23
 

Положителни: 8  Отрицателни: 31

от: Факт! ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
Незнам какво е таблото но изглежда страхотно и отвън и отвътре бъкано с електроника типично за японска кола която със сигурност е на най-високо ниво!Мечта ми е тая кола уан дей дай боже!
Отговори
 
 -18
 

Положителни: 15  Отрицателни: 33

от: Смислен избор. ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
Хубава е колата, спор няма.
Отвътре също е достигнала необходимото равнище с новия интериор. Какво си кривите душите с тая снобария по лукс марките?
Отговори
 
 -18
 

Положителни: 19  Отрицателни: 37

от: thebrainless ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
Бил му слаб двигателя... Това е младежки автомобил, трудно бих го нарекал семеен. Семеен е Легаси/Аутбек. Кой би нахакал детето си в 200 коня автомобил с такова леко купе, аз лично - не. Отделно 150 коня всъщност би трябвало да е доста пъргав, а и боксера развърта доста добре. А този разход, ако някой може да ми го покаже при друг автомобил с перманентно 4х4.
Отговори
 
 -16
 

Положителни: 17  Отрицателни: 33

от: Bmw435icc,X3G01 ( преди 10 месеца )

Plastmasovo,po6lo iz4adie.S 2 dumi:himi4na toaletna
Отговори
 
+19
 

Положителни: 51  Отрицателни: 32

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
лично на мен дизайна ми допада . Не знам това как , но старото е пълен *** от към техника и материали , а и ръждата го яде от най-ранна възраст
Отговори
 
 -25
 

Положителни: 7  Отрицателни: 32

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
Ужас, аз сега забелязах. А в БГ сайта даже го няма още новото. Както и да е.... на който му е малък 1.6 има си 2.0 156к.с ,както при всички конглокнти - RAV 4 , CX-5 и т.н. Субаруто обаче трябва да призная изглежда по-добре отвън, много хубав дизайн на крсоувър.
Отговори
 
 -15
 

Положителни: 17  Отрицателни: 32

от: ГП ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
Тия некадърници няма ли да се научат да си проверяват информацията... Сложили снимка от интериора на старото XV
Отговори
 
 -19
 

Положителни: 12  Отрицателни: 31

от: много.. ( преди 10 месеца )

интересно това за кой контингент са го изтипосали.За европееца този грозен кош незнам на какви примоции трябва да го пуснат.Пълна отживелица и отвън и отвътре.
Отговори
 
+32
 

Положителни: 63  Отрицателни: 31

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

150 коня са санитарния минимум, неможе да предлагаш бензин с 114 к.с. Незнам какво предлагат ВАГ но предполагам е някакъв дизел, поне има голям въртяш момент, а този атмосферен бензин с 114 ще е голяма мъка.
Отговори
 
+44
 

Положителни: 66  Отрицателни: 22

от: Факт! ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
Как да не обидиш вагонетка според него сглобката от турко-поляци е по-добра от японската сглобка ех мъко квартална!
Отговори
 
 -18
 

Положителни: 28  Отрицателни: 46

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
Tiguan като се предлага със 110 к.с. е добре, а щом е Субару 114 к.с. са малко за форумната ВАГонетка.
Да не говорим, че немските не са коне, а куци магарета. А за качество, надеждност и здравина изобщо и дума не може да става между немските каруци и японските съвършенства.
Отговори
 
 -16
 

Положителни: 36  Отрицателни: 52

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

eee 114 Коня 2018 година.. *** мъката
Отговори
 
+36
 

Положителни: 61  Отрицателни: 25

от: Факт! ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
Невероятна машина!
Отговори
 
 -24
 

Положителни: 19  Отрицателни: 43


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising