IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche удвоява парите за хибриди и електромобили

Компанията ще инвестира 6 млрд. евро в екомодели до 2022 г.

Porsche удвоява парите за хибриди и електромобили

Компанията Porsche ще удвои сумата за инвестиции в електрификация на моделната си гама от 3 на 6 млрд. евро до 2022 г. Това решение е било взето на последното заседание на Надзорния съвет на германския производител.

Porsche удвоява парите за хибриди и електромобили

От допълнителната сума около 1 млрд. евро ще бъдат отделени за създаване на електрически и хибридни модификации на сегашните модели на марката. Други 500 млн. евро ще отидат за довеждане до серийно производството на първия електромобил на марката – Mission Е и на неговите различни версии.

Сумата от 700 млн. евро е предвидена за разработка на нови технологии, както и за подобряване на инфраструктурата, нужна за електрически автомобили. Парите ще отидат най-вече за построяване на зарядни станции. Останалите средства са предназначени за разщиряване и преоборудване на заводите на Porsche, в които ще се произвеждат екомоделите.

В момента Porsche участва заедно с Audi, BMW, Daimler и Ford в проекта Ionity. Неговата цел е до 2040 г. да бъдат създадени 400 високопроизводителни станции за бързо зареждане, които да бъдат разположени край най-големите магистрали в Европа. Подобни станции ще бъдат изградени и в дилърските центрове на марката.

Последният екомодел на Porsche е хибридната Panamera, която използва 4,0-литров V8 бензинов двигател и електромотор. Мощността на агрегата е 680 к.с., като само на ток тази версия може да измине 50 км.

Снимка: Porsche

Тагове: porsche mission e
0 от 500