IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada Vesta и Lada Xray получават японски мотор и вариатор

В АвтоВАЗ решиха да оборудват своите коли с двигател на Nissan и трансмисия на Jatco

Lada Vesta и Lada Xray получават японски мотор и вариатор

Най-големият руски автомобилен производител - АвтоВАЗ, е взел решение да не поставя на своите модели Vesta и Xray класическа автоматична скоростна кутия, а да използва вариаторна трансмисия на японската компания Jatco, съобщава изданието Droom.

Моделите на Lada Vesta и Lada Xray получават японския вариатор

В компанията вече работят по адаптирането на агрегата JF011E/015 към двата автомобила. Същата тази вариаторна трансмисия се предлага на редица модели  на компаниите Renault, Mitsubishi, Citroen, Nissan, Suzuki.

При Vesta скоростна кутия ще се предлага с нов 1,6-литров двигател Nissan H4 (HR16DE), който ще се сглобява в завода на АвтоВАЗ. Той ще замени 1,8-литровия руски двигател, достъпен досега за седана. Същият мотор ще се поставя и на Xray, като двата модела ще излязат на пазара до края на годината.

В АвтоВАЗ омбисляха да поставят на двата модела автоматична трансмисия собствена разработка, но в крайна сметка се отказаха, тъй като разходите за това са доста големи. Предимството на вариатора на Jatco е, че той ще може да се сглобява в Русия и съответно ще струва по-малко

Снимка: Droom

Тагове: jatco lada vesta xray
0 от 500