IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan лансира 4 електрически модела за 5 години

Два екологични автомобила ще пусне и Infiniti

Nissan лансира 4 електрически модела за 5 години

През септември главният изпълнителен директор на Renaut-nissan-Mitsubishi Карлос Гон обяви, че плановете на Алианса включват лансирането на пазара на поне 12 електромобила до 2022 година.

Nissan лансира 4 електрически модела за 5 години

Сега вече има малко повече информация как ще се разпределят по марките в компанията тези електрически модели. Информацията идва от Тошихиро Хирай, вицепрезидентът на Nissan, който отговаря за задвижването и инженерното развитие на електромобилите.

Той обясни, че Nissan и Infiniti ще лансират 6 от тези електромобили в следващите 5 години или дори по-рано. 4 от моделите ще са на Nissan, другите два отиват при луксозната марка на японците – Infiniti. В момента Nissan предлага два електрически модела – второто поколение на Nissan Leaf и буса e-NV200.

Infiniti няма нито един електрически модел в гамата си, но от марката вече обявиха, че се работи по един такъв автомобил и той трябва да бъде представен до 2021 година. Според спекулациите, Infiniti първо ще представи луксозно електрическо купе или седан, а след това ще лансира и електрически SUV.

Що се отнася до Nissan, там възможностите са доста повече, като все пак, прогнозите са, че поне един от тези нови електрически модели ще е кросоувър или SUV. Другият модел може да е третото поколение на Leaf, а третият и четвъртият се очаква да са електрически седан и дори пикап за американския пазар.

Тагове: infiniti nissan
0 от 500