Вход   Регистрация

FIA одобри създаването на електрически GT серии

FIA одобри създаването на електрически GT серии
 

Възможно е състезанията да започнат още тази година

Международната автомобилна федерация (FIA) одобри нова серия от състезания за електрически автомобили. Идеята за електрически GT серии, предложена преди още 2 години, може да стане реалност още тази година.

FIA одобри създаването на електрически GT серии

Първоначално в състезанията ще участват само автомобили Tesla Model S P100D със близо 780 к.с. Твърде е възможно и състезанията да се провеждат на писти от Формула 1. Към момента обаче не са ясни нито бъдещи пилоти, нито графика на шампионата, съобщава The Verge.

Към момента само един отбор е заявил участие в сериите. Очаква се обаче по-нататък да бъдат привлечени и други тимове. Междувременно състезателният Model S е преминал успешно краш-тестовете и в момента се довършват финалните промени по колата.

Всеки състезателен уикенд ще включва три квалификации и две състезания, всяко с дължина около 50 километра. Съобщава се също, че времето за провеждане на състезанията ще бъде различно - едното ще е през светлата част на деня, а другото най-вероятно ще стартира надвечер.

Заедно със същинските състезания ще бъдат организирани и серии за електрически картинги, както и дрифт надпревари също с електрически автомобили.

Снимка: Tesla

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 1 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 9 месеца )

Мдааа,то ще е голямо състезание,100 км. и 30 минути.Голям интерес ще има,а си закъснял с 10 минути,а си изтървал състезанието.Ма то с електрички толкова-100 км. или 20 минути.Като формула Е,през 15 минути сменят батерии,щото иначе остават на пътя и приключват състезанието.
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 2  Отрицателни: 6


Избери кола


Изгодни оферти
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising