IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият електромобил на SEAT идва през 2020 г.

Моделът ще е с размерите на Leon

Първият електромобил на SEAT идва през 2020 г.

Първият електрически модел на SEAT трябва да се появи през 2020 г., съобщи Auto Express, като хечбекът ще е с размерите на популярния модел на испанската марка Leon. Най-вероятно електромобилът ше се казва Born или E-Born. Възможен е и трети вариант – Born-E. Както стана ясно по-рано в хода на развитието на модела и трите названия са базирани на името на El Born – един от най-интересните и модерни райони на Барселона.

Първият електромобил на SEAT идва през 2020 година

Моделът ще е изграден върху платформата на VW Group MEB, създадена специално за електрически модели. От SEAT все още не са потвърдили какъв точно ще е моделът, но е почти сигурно, че става въпрос за хечбек с повдигнат под, за да бъдат разположени батериите.

Вицепрезидентът на SEAT, отговарящ за развитието и изследването на нови модели доктор Матиас Рабе точно обясни къде ще бъде позициониран новият модел.

„Първият ни модел, изграден върху платформата MEB ще е по-малък от най-големия ни SUV, който ще се появи скоро – заяви Рабе. – По-скоро ще е много близко до Leon, особено що се отнася до дължината. Но ще предлага много повече пространство в интериора, заради предимствата на MEB при разполагането на отделните компоненти.”

Нещо подобно се очаква и при VW I.D., който ще е първият модел, базиран на MEB. Електромобилът е с размерите на Golf, но платформата позволява доста по-голямо междуосие, което означава, че размерите на пътническия салон са близки до тези на по-големия модел Passat.

Тагове: seat
0 от 500