IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Безпилотен автомобил, пълен с журналисти, се удари в друга кола (ВИДЕО)

Инцидентът се случи с прототип на компанията Phantom AI

Безпилотен автомобил, пълен с журналисти, се удари в друга кола (ВИДЕО)

Тестови прототип на компанията Phantom AI, оборудван със система за автономно управление, се удари в друг автомобил по време на тестове на обществен път. По това време в колата се возеше екип на изданието TechCrunch, което засне момента на инцидента. Видеото беше качено в YouTube.

Безпилотен автомобил, пълен с журналисти, се удари в друга кола (ВИДЕО)

Компанията Phantom AI тества системи за автононо управление, като ги поставя на автомобили на компанията Genesis. Целта на фимата е да повиши безопасността по пътищата. Нейн ръководител е бившият служител на Tesla – Хюнги Чо.

По време на инцидента зад волата се намира един от основателитете на Phantom AI – Чан Кю Ли, който преди това е работил за корейския производител Hyndai. За щастите, никой от возещите се и в двете коли не е пострадал.



През септември миналата година в подобен инцидент попадна и Tesla Model S. При скорост от 105 км/ч с включен автопилот електромобилът се удари в автомобил на пожарна служба. Тогава също нямаше пострадали.

Снимка и видео: YouTube
 

0 от 500
  • #12
    37 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    Никога не съм вярвал и все още не вярвам, че може да има безпилотни автомобили. Това жена да беше, пак щеше да се прасне с по-ниска скорост! Виждал съм такава катастрофа точно до мен - младеж на около 18 с БМВ натискаше съвсем леко спирачката и аз виках на коlегата до мен - гледай сега как ще се блъсне. Блъсна се съвсем леко, но тоя от клипа егати нещастника!!! Вече ще трябва да се пазим и от автомобили призраци, не само от ***!
  • #11
    42 rate up comment 0 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Само да ви речам момчета, че авто-корекцита ви е леко смешна - кво е глокаджия? Определено написах нещо друго :) Сигурно е някой с 9 милиметров Глок, който решава проблемите от раз :D Прекалено много грешки има в автокоректа, няма да е лошо да го прегледате из основи
  • #10
    40 rate up comment 0 rate down comment
    Волвофен ( преди 6 години )
    До спецът с 5-те секунди.1. Секундите са по-малко от 3!2. Шофьора дори натиска спирачка, но предполагам заради калпав софтуер, спирачката не действа, което си е огромен проблем!!3. подобни технологии ще са ефективни на 100% във всички ситуации след 10-ки години.4. пак ще се излезе с версия, че електрониката на колата не е виновна!!! Всеки знае, че това ще е дежурното оправдание.
  • #9
    40 rate up comment 0 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Може би ще им увре главите на ***, че електрониката е по-*** и от тях... за няколко КМ тая гад трябва да натрупа и обработи няколко терабайта информация - всяко милисекундно забавяне в тая обработка е фатално... а всички знаем как аджеба електрониката работи и колко е надеждна! Дано се намери някой глокажлия да забрани тая простотия!
  • #8
    50 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Отдавна колите без "автопилот" спират при подобна ситуация.
  • #7
    52 rate up comment 0 rate down comment
    спирачките ( преди 6 години )
    Всъщност добре се вижда, че шофьорът натиска спирачките, обаче колата не реагира.
  • #6
    36 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако загледате дисплея на колата, ще видите че 5 секунди преди да се блъсне, шофьора си слага ръцете на волана и графиката на автопилота се изключва
  • #5
    52 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Другото което мисля е как напълно безпилотна кола ще реагира при сирени на линейка, пожарна, полиция? Как ще прецени да направи път на тези коли като следи светофарите и на зелено ще тръгне но в същото време ако минава кола със специален режим ще стане катастрофа. Има още много време да мине преди да се стигне до безопасни автопилоти.
  • #4
    50 rate up comment 1 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    Питайте ме кога ще се кача в такова нещо!!!А и тоя вместо да ууука да беше натиснал спирачките.
  • #3
    53 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Егати излагацията и то пред журналисти. А шофьора как държеше ръцете на сантиметри при включена безпилотна система. Ако ще пътуваш така по-добре да си караш и ще се умориш по-малко :D А това колата да не може да спре при спряла пред нея друга е супер аматьорско изпъление. И в сегашните не безпилотни коли има системи които спират автоматично не само при препятствие кола, а дори човек което изисква по-прецизна система.