IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW спира принудително производството на M550i

Причината е, че модификацията не отговаря на новите стандарти за екология

BMW спира принудително производството на M550i

Новата процедура за тестване на вредните емисии в Европа ще взема повече от една жертви в редиците на BMW, става ясно от последната информация. След като в сряда стана ясно, че през май ще бъде прекратено производството на актуалното поколение на M3, тъй като няма да успее да покрие новите норми за екологичност, сега разбираме, че модификацията M550i също ще бъде свалена от конвейера. Но докато M3-ката ще бъде свалена окончателно от производство до появата на нейната нова генерация, то европейската спецификация M550i xDrive ще се върне обратно в завода, след като инженерите на BMW модифицират нейния битурбо 4.4-литров V8 двигател, за да изпълни новите норми.

BMW спира принудително производството на M550i

Припомняме, че новата процедура за тестване на автомобилите носи името Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure и е по-известна с абревиатурата WLTP. Тя ще заеме мястото на сегашната по-малко прецизна програма New European Driving Cycle (NEDC), считано от септември 2018. След тази дата клиентите ще получават информация за разхода и екологичните стойности на всеки автомобил, изчислени само и единствено по новия стандарт WLTP.

BMW спира принудително производството на M550i

Основната разлика се състои в това, че при NEDC се разчита единствено на лабораторни тестове, докато при WLTP колите се изследват при реалистични условия, сред които движение с висока скорост, но и при рязко ускорение и агресивно спиране. Като допълнение, автомобилите преминават тестове с и без опционално оборудване, което само по себе си осигурява по-ясна картина за това какъв е разхода и нивата на вредните емисии на всеки автомобил в реални условия и съотнесено с конкретното тегло.

BMW спира принудително производството на M550i

За да пригодят двигателя на M550i xDrive към новите изисквания, инженерите на BMW трябва да го снабдят със специален филтър за твърди частици, разработен за използване в бензинови двигатели. За съжаление обаче, от BMWBlog съобщават, че компонентът все още не е разработен. Като следствие от това, производството на модификацията ще бъде замразена за поне няколко месеца, считано от края на май. Вярва се, че 97% от всички коли на BMW ще покрият успешно стандартите WLTP до 1 юни, но модели като M550i и гореспоменатото M3 ще бъдат част от останалите 3%.

Бъдещите клиенти на новото BMW M5 нямат причини за притеснение. Моделът използва същия битурбо 4.4-литров V8 двигател като M550i, но тази спецификация вече отговаря на изискванията на WLTP.

Снимки: BMW 

Тагове: bmw m5 bmw m550i
0 от 500
  • #10
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Просто няма търсене, тъй като се припокрива с М5 !
  • #9
    13 rate up comment 3 rate down comment
    B ( преди 6 години )
    Абе аз честно да си призная съм голям фен на БМВ. Още от времето на Е30Обаче от както излезе Теслата вече започнах да губя интерес към автомобилите със ДВГ.Всички знаем че немците винаги са били лидери при автомобилите и аз затова с нетърпение чакам Мерцедес и БМВ да пуснат някакви сериозни електрички които да са по добри от Теслите. Ама за сега нищо.Дано да не си остана със чакането.
  • #8
    16 rate up comment 7 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Интересно ми е... за чий му е на нормалния човечец двигател V8 4.4 литра?Ще излита ли? С 800км/ч ли ще кара? Или може би ще дърпа 10т ремарке?Бил красив... Е и? Това какво ще рече? Че децата ни ще умират отровени от красив двигател? Каква е разликата дали е от красив или грозен и мръсен, ефекта е един и същ.Тази кола е хубава, спор няма, но нека да принудим производителите да направт живота на децата ни по-добър. А не да ги погребваме още преди да са се родили...
  • #7
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Закривай!!!
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Щирлиц ( преди 6 години )
    Дишай смело!/Без/полезно е за здравето,но по-важно е от какъв двигател излиза ...полезното.
  • #5
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Тц-тц.. ( преди 6 години )
    Спират, макар и временно това моторно великолепие, а всъщност трябва да ЗАБРАНЯТ със закон сивата ширпотреба като рено, дачия и подобните!!Която ежедневно трови емоциите на хората по улиците ...
  • #4
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    Язък за маймуните, май отидоха зян! :)
  • #3
    32 rate up comment 11 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Не отговарят а немците в лицето на Боду Хомах ни спря перфектно работещи 4-ри реактора на АЕЦ Козлодуй заедно с Надка Михайлова!После що токът за индустриятан поскъпва а с него храна вода и тн и вместо да си внасяш лизнга за некоя нова кола ти плащаш яйца и тоалетна хартия плюс ТЕЦ на Валю Топлото!Гнусни немци!
  • #2
    22 rate up comment 15 rate down comment
    V8 ( преди 6 години )
    Само погледнете мотора, за каква красота иде реч...Ще спират БЕНЗИНОВ мотор, а ония нещастници от VW продължават да си бълват нафтовите печки и да тровят народа. Съгласен съм да дишам 30 годишен бензинов мотор, отколкото чисто нов дизелов такъв.
  • #1
    19 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само за зимните дни го спират