IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Бързи и яростни” кара шофьорите да нарушават правилника

Излизането на всяка серия води до удвояване на превишенията на скоростта

„Бързи и яростни” кара шофьорите да нарушават правилника

Гледането на филма „Бързи и яростни” оказва влияние върху броя на нарушенията на правилника за движението пътя, свързани с превишаване на скоростта. Това сочи изследване на The New York Times, което е анализирало 192 892 глоби, издадени в щата Мериленд през периоза 2012-2017 г.

„Бързи и яростни” кара шофьорите да нарушават правилника

Сравнявайки броя на глобите за 3 седмици преди и 3 седмици след премиерата на поредната серия от холивудската продукция, журналистите са открили, че средната скорост на нарушителите се увеличава с 20%. Веднага след премиерата на филма броят на шофьорите, превишаващи позволената скорост с 40 (64 км/ч) и повече мили, се е удвоил.

Изследването показва също, че повечето нарушения се извършват в близост до киносалони, в които е прожектиран фирма. Получените данни са сравнени с тези от години, когато не е излизала нова серия от продукцията. Тогава не е имало ръст на броя на глобите за превишена скорост.

„Бързи и яростни” кара шофьорите да нарушават правилника

Към момента от „Бързи и яростни” са пуснати 8 серии, като последната от тях излезе през април миналата година. Само тя донесе приходи от 1,2 млрд. долара от прожекциите си по цял свят.

Снимки: Motor

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    Интересното е, че ако се играят игри-автомобилни акумулатори, ефектът е точно обратен. Вероятно защото адреналина вече е спаднал, а желанието за скорост задоволено. Личен опит.
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    същото важи и за влизянето в сайта на аутомедиа колкото повече висиш тук все по малко време ти остава за каране на автомобила съответно по малко вредни емисии и по малко задръствания по улиците и по бързи и яростни на пътя
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Порното ( преди 6 години )
    Гледането на порно има обратен ефект. Обикновено там където най много гледат порно по често мастурбират и най малко правят истински секс. Порното е ционистка стратегия за намаляване на раждаемосттана на бялата раса със цел нейното ликвидиране.Не случайно във всички развити бели страни сега има демографска криза. Тази криза започна точно по същото време когато започна възхода порното във интернет. Някъде около 1995 беше началото.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    До Анонимен под менеЕвалата за въпроса :)
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    по тая логика "От местопрестъплението" и сходните крими сериали трябва да направят всички масови убийци !Ако имаме държава и полиция нищо от това ставащо на пътя няма да коментираме !
  • #2
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Последните епизоди от този сериал засрамват дори Боливудските филми по незачитане на законите на физиката
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    2втек ( преди 6 години )
    Тая фантастика влияе само на ***! Едва ли някой нормален вярва, че сцените са истински и се опитва да ги имитира на пътя...