IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съдът: Орехите може да падат върху паркирани коли

Рискът е за този, който е спрял под дървото

Съдът: Орехите може да падат върху паркирани коли

Окръжният съд във Франкфурт постанови, че собствениците на автомобили, паркирали под орехови дървета не могат да търсят обезщетение, ако колите им са увредени от паднали орехи.

Съдът: Орехите може да падат върху паркирани коли

До този съдебен прецедент се стигна, след като жителка на Франкфурт поиска обезщетение за поражения по колата й от паднали от вятъра орехи. Повредени са предният капак, покрива и вратите, като общо щетите са оценени на 3000 евро, а делото е било срещу собственика на земята, където дамата е паркирала, под дървета, намиращи се на същия парцер.

Съдът обаче приема, че падането на орехите е „природен факт” и постановява, че след като е паркирала под орехово дърво собственичката на автомобила е трябвало да бъде подготвена за подобни поражения.

Освен това, в мотивите на решението на съда се отбелязва, че ореховите дървета на въпросния парцел носят полза на жителите на града, а рискът от щети се носи от този, който е паркирал под тях.

0 от 500