IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan ще прави соларни панели и система за съхранение на енергия

Засега енергийната програма е достъпна само за Обединеното кралство

Nissan ще прави соларни панели и система за съхранение на енергия

Компанията Nissan стартира нова енергийна програма за домовете на територията на Обединеното кралство. За целта автомобилният производител е основал фирмата Nissan Energy Solar, която ще предлага слънчеви панели и система за съхранение на енергията.

Nissan ще прави соларни панели и система за съхранение на енергия

Новата фирма ще продава цялостно оборудване за домакинствата, което включва шест панела и допълнителни батерии xStorageHome, които да съхраняват остатъчната електроенергия. Сред предимствата на новата система е възможността собствениците на електрически модели на японския производител, да използват енергията от собствената си инсталация за зареждане на автомобилите си.

Nissan Energy Solar ще предлага слънчевите панели в няколко варианта, като само шестте слънчеви панела ще струват 3881 паунда. Цената на батерията xStorageHome е 7635 паунда.

Проектът на Nissan стартира още през 2016 г., когато започнаха тестовете на система. Тогава японската компания използва рециклирани батерии от модела си Leaf и установи, че собствениците на електромобили могат да продават енергия, връщайки я обратно в електрическата мрежа.

Снимка: Nissan

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фермера, прочете ли цените какви са!? А знаеш ли колко семейства живеят в един средностатистически български блок и колко кв. метра е покрива!? Това са неща които са неприложили в България.
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    не само слънчеви панели ами и вятър. В момента вятърната енергия като цена е колкото въглищата в UK. Скоро ще падне още и ще стане съизмерима с АЕЦ. А ние ще строим АЕЦ който трябва да го изплатим след 60 години експлоатация - смятай след 10 години колко ще е евтина енергия-та от вятър и слънче, както остава за 60 години. Ама имаме *** експерти - корумпирани
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Fermera ( преди 6 години )
    Използването на батерия за съхранение на ел.енергия в домовете след пада на капацитет обезмисля проекти като АЕЦ Белене и корупционните плащане на студен резерв който не може да бъде активиран когато потрябва.Ама Тинтири-Минтири още не го е разбрал това!