IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M140i или Kia Stinget GT - кое има по-добър звук? (ВИДЕО)

Въпреки всичките си позитиви корейската машина се предава пред култовата буква M на BMW

BMW M140i или Kia Stinget GT - кое има по-добър звук? (ВИДЕО)

Корейската компания Kia наистина заслужава поздравления за добре свършената работа със Stinger GT. Този седан е бърз, изглежда добре и е по-евтин от традиционните германски модели в сегмента. Така или иначе колата не е перфектна, а много от мненията за нея включват един основен пропуск на корейските инженери: липсата на качествен звук от ауспуха.

BMW M140i или Kia Stinget GT - кое има по-добър звук? (ВИДЕО)

Преди време V6 двигателите се смятаха за евтината алтернатива на V8, но това отдавна не е валидно, тъй като днес дори екзотични модели използват по-малките двигатели. С доста работа от страна на инженерния екип, повечето от тези коли звучат доста добре, но за съжаление случаят не е такъв с 3.3-литровия туин-турбо V6 на Stinger GT. Тъй като двигателят се използва от луксозния седан Genesis, се очакваше, че Kia ще поработи по-усилено по изпускателната система на Stinger, за да усъвършенства аудио възможностите на автомобила. Оказва се обаче, че в Kia са си спестили тази работа, поне ако съдим по това видео, в което се сравняват звуковите способности на BMW M140i и Kia Stinger GT.

BMW M140i е вече стар автомобил, който вероятно ще бъде спрян от производство след около година. Той дори не е истински M автомобил, въпреки че носи емблемата на спортното подразделение на BMW. Ако предният капак е затворен, човек би си казал, че това е просто един обикновен семеен хечбек с две крайни изпускателни тръби. Въпреки това обаче, 6-цилиндровият редови двигател с 3.0 литра работен обем звучи много по-приятно и достига много по-високи обороти от стандартните версии на BMW Серия 1. Тук е мястото да подчертаем, че Kiа-та от видеото е оборудвана с опционалната изпускателна система.

Жалко е, че авторите на видеото не са заснели и драг между двата автомобила. От Kia наскоро се похвалиха, че Stinger GT е по-бърз от BMW Серия 6 и дори от Porsche Panamera. Не е изключено обаче, M140i да го изяде за закуска, тъй като моделът от Мюнхен разполага с горе-долу същата мощност, но е над 300 кг по-лек от него.

Колкото до звука, преценете сами от видеото по-долу:


 


 

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 2 rate down comment
    М5 ( преди 6 години )
    BMW генерират звук в купето на M5 от поне 5 години и никога не са го криели.А бе тук гаче ли сравнявате пиано Steinway с Kawai.
  • #13
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Dori niama da obarna vnimanie na bratvejite ti,no 6te ti kaja 4e 640i e 306 konia,a moeto 435i s full M performance paketa e 360.Na vsi4koto otgore e po-leko ot 640i.I ne e 2 pati po skapo a 15% pove4e s ekvivalentni extri
  • #12
    14 rate up comment 8 rate down comment
    до швейцарчету ( преди 6 години )
    важното е, че КИА-та се оказа по-бърза от БМВ 640, а то пък струва почти 2-пъти повече от твойто 435но бедняците от швейцарските пицарии и с втора ръка "тестови от дилъра" 4-ки се задоволявате ;-)
  • #11
    7 rate up comment 18 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Gotov sam da se obzaloja sas vseki 4e moeto 435i Full M performance paket e po-barz ot Stinger vav vseki edin aspect
  • #10
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами да. Като я сравниха с бмв от същия калибър, киата беше по-бърза.
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много ясно, че ще го изяде. По-малка кола със същата мощност. Много елементарна реклама на БМВ.
  • #8
    13 rate up comment 5 rate down comment
    zoom in ( преди 6 години )
    А пък "проблемът" със звука е най-лесно разрешимия с aftermarket опции :)Просто "премиумите" ще се изядат от яд, че КИА-та предлага същото на по-ниска цена. И ако не си роб на марките - тва е колата. В ревютата се отбелязва и че качеството на материалите и сглобката (копчета в интериора, движещи части и т.н.) са на изключително високо ниво.
  • #7
    12 rate up comment 3 rate down comment
    zoom in ( преди 6 години )
    Тази статийка е толкова пристрастна, че дори не ми се коментира.Не че съм тръгнал да си купувам Стингера, но във всичките му ревюта, които съм гледал, това със звука е единственият минус (ако не броим и тъпите задни светлоотразители отстрани). Причината обаче е, че КИА не гледат на Стингера, като на истинска спортна резачка, а по-скоро като мощен и бърз круизер - за това колата е дълга и просторна; и за това е направена да не е много шумна - не е голям кеф да ти надува главата с часове на път.
  • #6
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Автор ( преди 6 години )
    След като при М3 "доукрасяват" звука през говорителите , какво остава за М140!??!?
  • #5
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За фалшив звук знам за i8, понеже е с 3 цилиндрово моторче, ама за конвенционалните модели и двигатели, не знам да има такова нещо.