IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Деца направиха краш-тест на 30 нови електромобила

Щетите по превозните средства са за повече от 31 000 долара

Деца направиха краш-тест на 30 нови електромобила

Група деца, ръководени от 10-годишно момче, потроши 30 чисто нови автомобила, паркирани пред дилърски център в град Чунцин, Китай, съобщава Channel NewsAsia.

Деца направиха краш-тест на 30 нови електромобила

Историята започнала преди няколко седмици, когато един от местните автомобилни дилъри се оплакал в полицията, че неизвестни лица са разбили колите на паркинта му. Разследването стигнало до 10-годишно момче, която разказало какво точно е станало.

Детето често си играело на паркинга и един ден установило, че колите стоят отворени, а ключовета са на таблото. Момчето се качило на един от автомобилите и успяло да го подкара. Пред полицаите то обяснило, че се е научило да кара, гледайки какво правят възрастните.

След това хлапакът повикал своите приятели и им показал как са кара автомобил. Това прерастнало от игра в истински краш-тест – децата започнали да блъскат колите една в друга. Никой не е пострадал, но общата сума от щетите по машините надхвърля 31 000 щатски долара.

Собственикът на електромобилите е родителите на децата да съберат сумата за ремонта, тъй като превозните средства не са застраховани. Дилърът е заявил, че ако това не стане, ще заведе дело в съда.

Photo: Chongqing police

0 от 500