IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota продаде 3000 бройки от Mirai в Калифорния

80% от водородните автомобили в САЩ са от този модел

Toyota продаде 3000 бройки от Mirai в Калифорния

Американското представителство на Toyota отчете продадени 3000 бройки от водородния си модел Mirai  в американския щат Калифорния. От компанията обявиха, че 80% от автомобилите с такова задвижване в САЩ, се падат именно на техния модел.

Toyota продаде 3000 бройки Mirai в Калифорния

Според изпълнителният директор на понския производител в Щатите - Боб Картър, Toyota запазва челните позиции в разработването и внедряването на водородната технология.

Освен върху увеличаване на продажбите, компанията работи и за изграждането на зарядни станции. Към момента в Калифорния работят 31 съоръжения, като се очаква още 12 да бъдат изградени през тази година. Паралелно с развитието на водородната технология, Toyota е насочила усилия и върху реализирането на приспособление, което да използва биоотпадъците от фермите в щата за генериране на енергия и зареждане на електромобилите.

С напълно заредени водородни клетки на Mirai разполаа с пробег от около 500 км, като единственият газ, който се отделя е водна пара. Пълното зареждане пък според Toyota отнема само 5 минути. Енергията, генерирана от реакцията между водород и кислород, се предава към електромотор, генериращ 155 к.с. Цената на модела в САЩ започва от 57 500 долара.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota mirai
0 от 500
  • #18
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до по долния ( преди 6 години )
    Драги ми господине,в този форум има точно 2 ***,които фулят по всичко дето е ВАГ,не се учудвай на ответната реакция.Ние така наречените ВАГонетки,кръстени от псих-а Дошо,Факта,Пена,Шваабензи идиотен..пък сме анти на първокласния хейт от този луд.Та колкото и да плюва ще има ответна реакция.Има различни човеци, но този с много имена и диагнози е тежък случай.Похватите които споменаваш са изцяло негови.Ха със здраве.
  • #17
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А как можеш да сложиш пенсионерския Ц-класа,колата на дядовци и чичовци до Джулия и Талисман? Това е все едно да сложиш Инфинити до Талбот.Да, Алфа Джилия е спортен седан, но това не го прави задължително модерен,въпреки че той е такъв.Но спорт и седан е също абсурдно сравнение както по-горе дадох пример.Има спортни коли,има и седани да си сложиш торбите от Била и да си отидеш до вкъщи и до работа,затова е седан,това което стърчи отзад,дето е като Лада 5-ца.
  • #16
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    (Mirai е седанът с най-модерен дизайн. Другите седани приличат като колата на чичо ми)Така е Ц-класа,Талисман,Джулия или Модел 3 са много старомодни все едно гледаш Москвича на баба си
  • #15
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В този форум точно един човек пише негативните коментари под статии за Тойота и точно той също манипулира гласуването. Днес се е престарал по трийсет и няколко минуса е сложил на мненията,които не му харесват. Това показва страст към налагане на собственото мислене над това на другите,като не става в практическия живот, то поне го прави във виртуалния :)
  • #14
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Mirai е седанът с най-модерен дизайн. Другите седани приличат като колата на чичо ми,особено ако са сив или бежов металик, както и сините,които са толкова скучни,че все едно ги е измислил Фолксваген.
  • #13
    4 rate up comment 4 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Тук един ретрограден анонимко сам си пише и сам си отговаря!Никой не ти иска мнението бе, несретник!
  • #12
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Волвофен ( преди 6 години )
    Дошоваци, нали си знаете!? Минах за 10-на минутки само.....
  • #11
    9 rate up comment 35 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За Тойота Мирай, за други - мираж ..
  • #10
    36 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това не ли Тойота ?Тези, които от 30+ години си партнирали с Кобе Стийл?И са лъгали хората, че е най-качествената стомана?И са лъгали хората, че Тойота били много качествени коли, докато качествения контрол се е правил от неквалифицирани кадри ?Не, мерси.
  • #9
    39 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Калифорния стана 3000 пъти по-взривоопасна.