IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Да престоиш 15 години забравен на паркинга

В Единбург откриха 8 автомобила, зарязани от собственииците им още в началото на века

Да престоиш 15 години забравен на паркинга

При разглобяването на автоматичен паркинг в Единбург бяха открити 8 коли, за които се предполага, че са престояли там 15 години. За разочарование на любителите на откритите след години автомобили, тук не става въпрос за колекционерски коли, а за съвсем обикновени возила – 8 коли, след които Austin Maestro и FIAT Uno.

15 години забравени на паркинга

Автоматичният паркинг в Единбург е открит през 2001 г. и предлага места за 600 коли. Но заради високите експлоатационни разходи и съответно високите такси за паркиране, местните и туристите го избягваха и две години по-късно компанията фалира. Още тогава се появиха слухове, че в паркинга са останали коли, но те бяха отречени.

Предполагаше се, че колите в паркинга просто са забравени или собствениците им по една или друга причина не са успели да ги извадят. Най-вероятната причина за престоя на тези 8 автомобила на паркинга е доста по-прозаична.

Бивш служител на компанията обясни, че става въпрос за коли, които са били използвани за тестване на автоматичния паркинг, преди той да бъде въведен в експлоатация.

0 от 500