IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW иска да се върне на върха в премиум-сегмента до 2020 г.

Баварците са убедени, че ще успеят да наваксат изоставането от Mercedes-Benz

BMW иска да се върне на върха в премиум-сегмента до 2020 г.

Германският производител BMW си е поставил за цел до 2 години да изпревари Mercedes-Benz по обем на продажби и да си върне първото място в премиум-сегмента. Това обяви изпълнителният директор на компанията Харалд Крюгер пред списанието Manager Magazin.

BMW иска да се върне на върха в премиум-сегмента до 2020 г.

Според топ-мениджъра, подобна цел може да бъде постигната след щателен разбор на дейността на конкурентите, както и с въвеждането на нова програма за раздвижване на пазара. Тя включва предлагане на нови модели и отнемане на продажбите от други марки.

„През 2020 г. ние отново ще бъдем №1 по брой продадени автомобили. Това е задачата, която съм поставил пред екипа ми. Целта обаче не е само да продадем най-много, но и да заемем първо място по удовлетвореност от клиентите”, коментира Крюгер.

Баварците бяха глобален лидер по продажби в премиум-сегмента в продължение на 10 години, но през 2016 г. отстъпиха тази позиция на Mеrcedes-Benz. Основната причина бе голямото търсене на хечбека A-Class, който задмина BMW 1-Series. През 2017 г. BMW записа ръст на продажбите от 4,2% - до 2,09 млн. нови леки коли и SUV, но при Mercedes-Benz увеличението е с 9,9% - до 2,29 млн.

BMW иска да се върне на върха в премиум-сегмента до 2020 г.

В Мюнхен смятат, че тази тенденция ще започне да се променя още през тази и следващата година. Това ще стане с пускането на новото BMW X7, чиято премиера ще се състои през есента. През 2019 г. трябва да излезе и следващата генерация на BMW 3-Series, която е основен коз в стратегията на марката.

Снимки: BMW

Тагове: bmw mercedes-benz
0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Едное да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш!
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да сменят дизайна. Само с козметични промени в дизайна не става.
  • #11
    1 rate up comment 3 rate down comment
    BMW ( преди 6 години )
    Да направят един нов суперкар
  • #10
    5 rate up comment 4 rate down comment
    F1 ( преди 6 години )
    Да не забравяме и доминацията във F1 4 сезона поред.Това си е от значение.
  • #9
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И като махнеш емблемата на Лексус, остава само една Тойота.
  • #8
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Май е обратното- фукльовците си купуват бмв. Като цяло то това не е марка, а диагноза.
  • #7
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Might ( преди 6 години )
    Клиентите на BMW не са хора който просто искат да стигнат от точка А до точка Б. За истинските BMW клиенти е важно удоволствието, тръпката от шофирането. Това са хора който обичат да шофират. По-възрастните хора и Фукльовците си купуват Мерцедес или Ауди, тези който искат да го играят safe Японски premium.
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Аз също мисля, че Мерцедес ще продължи да доминира през следващите две-три години , а напълно е възможно и повече. Оправиха си дизайна, МОТОРИТЕ и най вече са много успешни в Китай !
  • #5
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Georgi добра е мултимедията на БМВ защото е на Фиат. Като извадиш от бмв всичко чуждо остава една ненужна купчина ламарина.
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мерцедес от 10 години вървят само нагоре и отдавна им мина репутацията на ръждилници. Като бях в Лондон, всяка трета кола беше Е или S на не повече от 4-5 години, BMW и Audi почти не видях. Хората с пари вече отново купуват Мерцедес без въобще да мислят за други марки. Само в компактния сегмент 3-та и 4-та серия могат да водят, и може би малките X-ове.