Вход   Регистрация

Автопилотът не те спасява, ако си пиян

Автопилотът не те спасява, ако си пиян
 

Американец призна, че е разчитал неговата Tesla Model S да го закара у дома сама

Развитието на системите за автономно управление е свързано с появата на нови социални и юридически прецеденти. Един от тях се случи в Сан Франциско, където пиян шофьор на Tesla Model S се опита да се измъкне от проверилите го полицаи с обяснението, че електромобилът му се е движил на автопилот.

Автопилотът не те спасява, ако си пиян

Инцидентът се е случил на моста между Сан Франциско и Оуклънд в събота вечерта, съобщава изданието SFGate. На моста е имало задръстване, заради което колите са се движили съвсем бавно. Един от тях в крайна сметка спира и остава на платното, като предизвиква още по-голямо задръстване.

Пристигналите на място полицаи откриват, че собственикът на автомобила има два пъти по-високо съдържание на алкохол в кръвта си от позволеното. Самият шофьор не отрича, че е седнал зад волана пиян, но обявява, че колата се е движила на автопилот и не представлява опасност.

Това не е впечатлило патрулът, тъй като законът не позволява да се сяда зад волана след употреба на алкохол. Още повече, че от Tesla Motors на няколко пъти призоваха шофьорите на техни електромобили да проявяват бдителност и да не се „изключват” от управлението, дори безпилотната система да прави всичко сама.

В крайна сметка мъжът е арестуван и пратен зад решетките, а неговият автомобил е прибран на наказателен паркинг. Местният департамент на полицията дори си позволи да прояви чувство за хумор, като заяви, че до паркинга Tesla-ата не е стигнала на автопилот, а е превозена със специална машина.

Снимка: SHP San Francisco

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 4 )

Напиши коментар Влез

от: 567 ( преди 3 месеца )

Пак платена реклама ....!!!
Дори със знак минус , пак е реклама.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 0  Отрицателни: 0

от: Ироничен ( преди 3 месеца )

Ега ти схемата. сума пари изсипани, два шофьора, единият развален, другият глобен. Даже по-лошо:
"В крайна сметка мъжът е арестуван и пратен зад решетките"
Отговори
 
+2
 

Положителни: 4  Отрицателни: 2

от: И още ( преди 3 месеца )

Прави си мен..ама кой да слуша..нещата почнаха от автоматика за нормалните коли.Уточнението не е случайно.тотална загуба на усет и такт,отделно в глоксовете никой не учи на мислене.А собстениците на тслътъ са от най "мислещите ",то лакирани нокти то букли, то таблетаджии, то самочувствие...Половината екстр иса излишни да не забравяме системата за самопаркиране..връх на блондин-изма..
Отговори
 
+15
 

Положителни: 22  Отрицателни: 7

от: Тинтири-минтири ( преди 3 месеца )

За хиляден път ще го кажа - всички тия джундурии, които са натикани в съвременнитеколи с цел да ти вземат няколко кинта горник са не само безполезни А И ОПАСНИ защото губиш шофьорските си навици и когато се наложи да реагираш не си в час със ситуацията и си или труп или убиец!!!
СПРЕТЕ ТИЯ ГЛУПОСТИ ИНВЕСТИРАЙТЕ В РАЗВИТИЕ НА ШОФЬОРСКИТЕ ВИ КАЧЕСТВА!
Отговори
 
+27
 

Положителни: 35  Отрицателни: 8


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising