IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo прави нов спортен модел - 6C

Очаква се разработката му да бъде завършена още тази година

Alfa Romeo прави нов спортен модел - 6C

Италианският производител Alfa Romeo работи по напълно нов модел, който може да се появи още през тази година . Информацията е на тунинг компанията Pogea Racing, която се занимава с доработките по колите на компанията повече от 20 години.

Alfa Romeo прави нов спортен модел - 6C

Според източниците на ателието, моделът ще се казва 6C, като до края на годината ще видим концептуания му вариант. За 2019 г. е насрочена премиерата на автомобила, а година по-късно той ще излезе на пазара..В основата на спортната машина ще бъде платформата на седана Giulia, а като размери 6C ще превъзфхожда купето 4C.

Бъдещата Alfa Romeo 6C ще получи 2,9-литров бензинов V6 с двойно турбо. Мощността на агрегата, който при топ-версията на Giulia развива 510 к.с., ще бъде леко намалена - до 500 к.с. Тягата ще се предава към задните колела, като засега не се съобщава за поставяне на система 4х4.

Освен спортно купе, италианския производител предвижда до 2020 г. да предложи на пазара и още един SUV. Той ще бъде с по-големи размери и ще се позиционира над сегашния Stelvio.

Снимка: Pogea Racing

0 от 500
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И какво и е на Алфа Мито. Някои карал ли е, че филосовства.Страхотен малък автомобил с невероятна динамика.
  • #18
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Алфа е много по малко Фиат отклкото Ауди фолксваген. Така че това с фиат-а пропада, а и фиат винаги е бил по класен производител от вагените. Алфа е история, множество спечелени състезания, а от тази година се връща и във формула 1, то и на ферарито пише фиат отпред ама всеки го иска нали....
  • #17
    10 rate up comment 1 rate down comment
    до алфа умрело ( преди 6 години )
    едва ли някой е по запознат от теб за вкусовете в родното ти място и там където живеят повечето ти роднини - факултето и столипиново!Може да се прав и да ви се харесат там.
  • #16
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Dido ( преди 6 години )
    Kое точно им е Фиат ще разясниш ли?Примери,като взаимозаменяеми части по окачване, интериор и т.н.?! Двигателите ги остави,както се слагат на Фиат, има ги и в Алфа и в Сааб и в Опел ...ама като не са в италианско купе ги наричате - супер здрави двигатели ... иначе са италиански буклуци ..
  • #15
    1 rate up comment 9 rate down comment
    До Д ( преди 6 години )
    Не е само МиТо. Джулиета,145,147,и много други са си Фиат.
  • #14
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до кога беееее ( преди 6 години )
    "Премиерата на автомобила ще бъде още през тази година""За 2019 г. е насрочена премиерата на автомобила"Последно кога ще е?
  • #13
    18 rate up comment 3 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Giulia quadrifoglio наказа много от хегамоните, невероятен автомобил и като дизайн и като характеристики. Грозното минало за Алфа е задгърбено. A това очевидно няма да е наследник на Brera, която като дизайн също е невероятна, както и повечето Алфи по принцип още от време оно.
  • #12
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има надежда за тази марка, тея ментаци в миналото с предно предаване стават само за ходене до магазина.
  • #11
    22 rate up comment 6 rate down comment
    Д ( преди 6 години )
    Съжалявам, но мантрата за Фиатите и Алфите е глупава. Единствената Алфа, която е Фиат е Алфа Ромео Мито. Останалите Алфи нямат нищо общо с Фиат освен двигателите, които така или иначе са супер.
  • #10
    17 rate up comment 5 rate down comment
    vel_co ( преди 6 години )
    Маркетингово това е точно в десятката. Това е истинска Алфа. От години чакам някой да изкара дизайн поне равен на Астън Мартин. И понеже Астън вече е в упадък, това излиза в моята ранклиста на върха. Дори Ферари отстъпват. Говоря за дизайна.