IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

XJ става електрическият флагман на Jaguar

Дизайнът на новия автомобил вече е готов

XJ става електрическият флагман на Jaguar

В Jaguar не са се отказали от възраждането на лимузината XJ, но следващото поколение на флагмана ще е електромобил, съобщи списание Autocar. Следващият XJ трябва да се появи в края на тази година, като премиерата му ще съвпадне с 50-годишния юбилей от представянето на първата генерация XJ. Продажбите на новата лимузина ще започнат през 2019 година.

XJ става електрическият флагман на Jaguar

В последните няколко години босовете на Jaguar потвърдиха, че са се обсъждали различни концепции за възраждането на XJ, включително и вариант моделът да не бъде съживяван. Според източниците на Autocar, все пак XJ ще го бъде, въпреки пазарните тенденции, които показват, че търсенето на луксозни седани намалява за сметка на увеличаващите се продажби на премиум SUV модели.

Tesla с Model S вече показа, че има търсене за луксозни електромобили, а бъдещият XJ трябва да е пазарен съперник на 7-ата серия на BMW и S-класата на Mercedes. Напълно новият XJ се разработва съвместно с нов модел на Range Rover, който ще „прилича на лек автомобил” и носи работното име Road Rover.

Смята се, че дизайнът на новия XJ вече е напълно готов, като е дело на главния дизайнер на Jaguar Йън Камъл и екипа му.

През септември Калъм заяви пред Autocar, че в компанията „има консенсус, че XJ трябва да остане флагманът на Jaguar, вместо мястото му да заеме голям SUV – примерно J-Pace.”

Jaguar ще представи през март в Женева първия си електромобил – I-Pace, който ще послужи като донор на технологии за новия XJ.

0 от 500