IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Corolla се завръща като хечбек в Европа

Причината за това решение са слабите резултати на Auris

Toyota Corolla се завръща като хечбек в Европа

Японският производител Toyota ще върне на някои европейски пазари хечбек-версията на модела си Corolla, като това ще стане още в първите месеци на годината, съобщава Autocar, като се позовава на официлни източници.

Toyota Corolla се завръща като хечбек в Европа

Първият пазар за модела ще бъде Великобритания, където за последно Corolla се предлагаше като хечбек през 2007 г. Причината за решението на компанията са незадоволителните резултати на Auris. За миналата година от този модел са продадени около 14 000 бройки, което е с 3000 по-малко от 2016 г.

В Toyota очакват интересът към Auris да продължи да спада и затова ще го заменят с напълно нов автомобил. Той ще бъде изграден на новата глобална платформа на компанията, която ще позволи използването на различни хибридни и бензинови агрегати.

Всъщност хечбекът Corolla ще разчита на 1,2-литровия бензинов мотор и 1,8-литровия хибрид от Auris. Японците обаче нямат намерение да предложат дизелова версия на модела, въпреки популярността на това гориво на Стария континент.

Снимка: Toyota

Тагове: auris toyota corolla
0 от 500
  • #23
    0 rate up comment 3 rate down comment
    do: Roadrunner ( преди 6 години )
    А за скърцането нещо да не си се объркал с други марки?Виж продължителните тестове на АБ, ако на мен не вярваш. нито при Корола, нито при Аурис се е появило скърцане при 100 000 км. Такова има само в главата ти явно. Може би дъските, които ти хлопат са се разместили и от там е скърцането. Виж при същият тест при колко немски талиги редакторите на списанието са забелязали скърцане! Явно е от меките пластмаси, които ползват. Калъпите на китайците може би не ги правят точни и сглобките куцат.
  • #22
    0 rate up comment 2 rate down comment
    do: Roadrunner ( преди 6 години )
    Оли,ти още ли не си разбрал, че вече дори и премиумите ползват бои на водна основа и вече и премиумите са с портокалов ефект. Аман от разбирачи и писачи, като теб. Ами вземи прочети първо преди да се изказваш неподготвен ве тАпчо.Друг е въпросът, че при някои премиум марки в автосалоните за оглед се доставят коли без портокалов ефект за привличане на клиенти, но като си поръчаш и ти е докарат е с този ефект. Така, че капиш моето момче.Този ефект може да се премахне при пастиране,ако искаш.
  • #21
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Roadrunner ( преди 6 години )
    Тея за тихите тойоти ги разправяй на друг, евтина палстмаса, която скърца на студ, пек, усукване на купето при качване/слизане на диагонал от тротоар и т.н. Личен опит с 3-4 ауриса. Сглобката на хонда и мазда, е като на премиум спрямо тойота, твърди пластмаси , ама няма скърцане/пукане, тракане. А прехвалените ви тойоти са с портокалов ефект дори в салона на Цариградско до една. Щото ползват евтини бои на водна основа.
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бежко ( преди 6 години )
    Най-надеждни са бензиностанциите. Качествено трупат печалба. Автомобилите са само инструмента. После електрокомпаниите и така....
  • #19
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всички Тойоти са много качествени и надеждни, благодарение на 30+ годишното партньорство с Кобе Стийл и особено турските са коли от друг клас, друго измерение.
  • #18
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дали е Аурис или Корола е все тая. Само имената са различни. Всички го правят и слагат на едни и същи модели различни имена на различните пазари. Ако само Тойота го правят да мрънка ***, а те и неговите любимци го правят. Ама според тъпата му логика щом са вурстовете може, а щом са други не е добре. Както и да е загубена кауза да го убедим,че в квото и да е. А колкото до Аурис/Корола мисля няма какво да се каже. Изключително добър и балансиран модел във всяко отношение.Кола за ценители.
  • #17
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Абе ( преди 6 години )
    Стига сте досаждали на хората с тия жълти легени!
  • #16
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами и да извадя Аурис от продажбите на Корола,пак Корола продава повече от Голф.
  • #15
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами и аз карам Короли и мога да кажа ,че са много качествени и комфортни коли. Ти си шофъорче,иначе в Тойота не можеш да се качиш,щото нямаш пари за такава кола. По цял ден драска в тоя форум,и шофъор не си, само ***. Возил се бил,кога караш,кога се возиш,като когато и да влезна в тоя форум ти пишеш тук или слагаш минуси и плюсове. Тия ги приказвай на приятелите си, ако имаш такива.
  • #14
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Издиша ти логиката ( преди 6 години )
    Ако ще добавяш към продажбите на Аурис продажбите на Корола,то тогава към продажбите на Голф добави Джета и сравни двата сбора в световен мащаб.