IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сайнц, Валкнер и Николаев спечелиха "Дакар"

Най-драматично беше при мотоциклетистите и камионите

Сайнц, Валкнер и Николаев спечелиха

Рали легендата Карлос Сайнц спечели втората си победа в рали „Дакар” този уикенд, а това беше трети пореден успех за Peugeot, като французите изтеглят заводския си тим от надпреварата след 40-ото издание на състезанието.

Сайнц, Валкнер и Николаев спечелиха

Сайнц спечели само с две етапни победи, дошли в края и началото на втората седмица, но се оказа единственият в челото, който се опази от сериозни проблеми, а когато съотборникът му Стефан Петерханзел получи повреда след катастрофа, испанецът се възползва от това, за да оглави класирането.

Кампанията на Карлос и навигатора му Лукас Крус беше помрачена от наказанието от 10 минути, наложено им заради инцидента с Кийс Коолен, което след това беше отменено, но холандецът не се е отказал от идеята си да даде Матадора под съд заради удара между тях.

Три дни преди финала Петерханзел призна, че няма как да стопи аванса на Сайнц, който беше 1 час, а това отговори на въпроса дали в Peugeot ще използват заповеди от бокса. В предпоследния етап Патерханзел катастрофира още веднъж, което го смъкна на 4-о място в крайното класиране, а на подиума се качиха пилотите на Toyota Насер Ал-Атия и Жинел де Вилиърс.

Сайнц, Валкнер и Николаев спечелиха

Австриецът Матиас Валкнер пък донесе 17-а поредна победа на КТМ при мотоциклетите, като Валкнер оглави класирането в драматичния 10-и етап, когато четирима от първите шест в класирането объркаха пътя и загубиха много време, а лидерът в подреждането Адриен ван Беверен падна и нямаше как да защити първото място.

Валкнер спечели този десети етап и натрупа аванс от почти 40 минути, от които до финала му останаха 17, напълно достатъчни, за да вземе първата си победа в състезанието.

Сайнц, Валкнер и Николаев спечелиха

Едуард Николаев и Камаз записаха втора поредна победа при камионите, като за руснака това е общо трети успех, а тимът от Набережие Челни вече има 14 победи в последните 18 години.

Но заводският тим на Камаз така и не успя да намери начин да се справи с атаката на аржентинския рали пилот Федерико Виагра с Iveco от фамилния тим на холандците Де Рой. Два дни преди финала Николаев имаше аванс от едва 1 секунда пред Виагра, но в предпоследния ден аржентинецът отпадна заради повреда в скоростната кутия и това предреши състезанието.

Тагове: peugeot iveco ktm
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    мах ( преди 6 години )
    Да ги видим камаз , когато направят собствен двигател и си станат напълно руски отбор. А да, няма да ги видим, че мотора ще закове бързо.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    555 ( преди 6 години )
    И нито дума за най бруталния клас при мотоциклетите malle moto?!
  • #5
    14 rate up comment 2 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    До 123Да имаше ги тези неща. Но това само доказва, колко пред другите са КАМАЗ. Дори с манипулации от страна на отбора на Ивеко, плюс техническите проблеми, КАМАЗ пак успяха да спечелят. Статията просто не е достатъчно изчерпателна...
  • #4
    15 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 6 години )
    "Но заводският ти/м на Камаз така и не успя да намери начин да се справи с атаката на аржентинския рали пилот" хахаха. Тази медийна групировка не престана с провокативните глупости, които пише. Камаз няма за какво да търсят начин за справяне с Виагра, тъй като неговата "атака" се дължи на техническите проблеми при Камаз, а не с кой знае какви умения възможности от негова страна, както и от характеристикте на машината му. Освен това защо не писахте , че го хванаха да *** с хода на окачването ?
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 6 години )
    Много хитро от страна на Ивеко и Виаграта. Предният ден, ги хванаха, да зареждат насред състезанието, което е напълно против правилата. А по-отвратителното е , че за да намалят теглото на камиона си, от Ивеко са монтирали по-малък резервоар.Всичко е снимано и го има в интернет. Беше въпрос на няколко часа да дисквалифицират Виагра, но с тази "повреда" всичко забравиха за случилото се и се отърва от срама, въпреки това, отново щяха да потулят случилото се както и сега.
  • #2
    20 rate up comment 1 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Доминацията на КАМАЗ и КТМ, е направо отчайваща за другите. Само Ивеко дето се мъчат да направят нещо, ама не би...
  • #1
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Пежо=Франция=Най-Големите!