IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley стартира в "Пайкс Пийк"!

Британската компания ще атакува легендарната надпревара това лято

Bentley стартира в

Моторспорт програмата на Bentley рядко попада във фокуса на най-запалените фенове, но е факт – британската компания участва в пистовите надпревари в клас GT3, като колите се подготвят и поддържат от M-Sport. Това е тимът на Малкълм Уилсън, който взе световните титли в WRC при пилотите и конструкторите през миналата година, а тим мениджър е синът на Малкълм – Матю, който преди това беше пилот в световния рали шампионат.

Bentley за планинско! Как ви звучи?

Сега към тази програма се добавя и предстоящото участие на Bentley в планинското състезание „Пайкс Пийк”, което е през юни и се провежда на вече изцяло асфалтирано трасе с дължина 20 километра и 156 завоя.

Британците планират за участват със състезателна версия на SUV модела Bentayga, но все още не е потвърдено, че колата ще се подготвя от M-Sport. На пръв поглед Bentayga не е най-подходящият автомобил за планинска надпревара, все пак говорим за SUV с тегло 2,4 тона.

Но не забравяйте, че внушителният автомобил се задвижва от 6-литров W-образен 12-цилиндров двигател с мощност 608 конски сили. А и от M-Sport определено се наясно как да намалят теглото на един автомобил, като го подготвят за състезания и как да вдигнат мощността на турбо мотора, който има сериозен потенциал за развитие.

Със сигурност състезателният Bentayga ще е със задвижване 4х4 и ще се бори за първото място в SUV класа, като британците дори искат и нов рекорд на трасето за този клас. Сегашният е притежание на Range Rover Sport и е поставен през 2014 година – 12.35,61 минути.

Естествено, това е далеч от абсолютния рекорд на трасето, който принадлежи от 2013 година на рали легендата Себастиен Льоб – 8.13,87 минути, записани зад волана на прототипа Peugeot 208 T16, създаден специално за това състезание.

0 от 500