IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Lexus премислиха за наследник на LFA

В основата на модела ще бъде концептуална суперкола на Toyota

В Lexus премислиха за наследник на LFA

Японският производител Lexus е променил позицията си относно евентуално пускане на пазара на наследник на суперколата LFA. Това призна вицепрезидентът и управляващ директор на компанията Джеф Брекен, цитиран от изданието CarBuzz.

В Lexus премислиха за наследник на LFA

Lexus произведе точно 500 бройки от LFA през периода 2010-2012 г., като 10% от колите бяха в екстремната версия Nürburgring Package Edition. В крайна сметка компанията не успя да продаде всички коли, така че търговски успех не бе постигнат. Затова и на няколко пъти от Lexus отричаха появата на новото поколение на модела, който разчита на V10 двигател с 560 к.с.

В Lexus премислиха за наследник на LFA

Сега обаче нещата са се променили и според Джеф Брекен компанията му се нуждае от нов автомобил от този клас. Топ-мениджърът разкри, че дилърите на марката непрекъснато питат за приемник на LFA и в Lexus нямат право да игнорират подобни въпроси. Затова появята на второ поколение на модела или на друга кола със сходна философия е напълно реално нещо.

В Lexus премислиха за наследник на LFA

Вицепрезидентът на Lexus все пак се застрахова, като уточни, че ако подобен проект получи „зелена светлина” от ръководството на бранда, то автомобилът може да бъде готов едва през следващото десетилетие. Създаването му няма да бъде проблем, тъй като компанията-майка – Toyota, вече направи концептуална суперкола GR Super Sport с 1000 к.с. и от нея могат да бъдат взаимствани повечето технически компоненти.

Снимки: Lexus

Тагове: lexus lfa
0 от 500