IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов руски турбомотор: 2,2 литра обем и 245 коня мощност

Двигателят ще бъде поставен на част от моделите от проекта „Кортеж”

Нов руски турбомотор: 2,2 литра обем и 245 коня мощност

Централният научно-изследователски автомобилен институт (НАМИ) разкри характеристиките на нов 4-цилиндров двигател, който ще бъде използван за част от автомобилите от проекта „Кортеж”. Те са предназначени за руския елит, но ще бъдат пуснати и в масово производство.

Нов руски турбомотор: 2,2 литра обем и 245 коня мощност

Обемът на редовия турбомотор е 2,2 литра, като мощността му е 245 к.с., а максималният въртящ момент е 380 Нм. Очаква се агрегатът да работи в комбинация с 9-степенна автоматична скоростна кутия. На по-късен етап ще се появи и атмосферна версия на същия двигател.

Освен него в гамата мотори за „Кортеж” ще влязат още V8 агрегат, развиващ 650 к.с. Той е разработен от руснаците съвместно с компанията Porsche Engineering. Ще има и 12-цилиндров двигател с 4 турбини, разполагащ с 850 к.с. и 1320 Нм.

Най-мощният агрегат е предназначен за новата лимузина, предназначена за президента на Русия. Останалите двигатели ще бъдат поставяни на седан, кросоувър и миниван, които ще превозват спомагателните служби.

Нов руски турбомотор: 2,2 литра обем и 245 коня мощност

Първите коли вече са доставени на службата за охрана, които ги тества усилено и търси евентуални дефекти и проблеми. Премиерата на автомобилите ще се състои по време на встъпването на длъжност на новия руски президент през пролетта.

Снимки: Instagram

0 от 500
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    GTE ( преди 6 години )
    Искам да го видя, да навърти 300 000 км и тогава да коментираме, а не нещо което е на чертожната дъска
  • #28
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ХАхахаххахах. От къде ли са го откраднали
  • #27
    1 rate up comment 1 rate down comment
    123 ( преди 6 години )
    ФФ , какъв ти е проблема ? Този сайт не влиза в хонорара, който получаваш за да бъдещ *** ли ?Като не ти харесва, работи за без пари или се договори с "демократите" да започнат да ти плащат за бълване на *** и в този сайт.
  • #26
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    няма такава кална държава!
  • #25
    11 rate up comment 6 rate down comment
    фф ( преди 6 години )
    Айде и тук се появи рублофил!!!!Айде бегай в някой друг сайт!!!!!!
  • #24
    10 rate up comment 10 rate down comment
    123 ( преди 6 години )
    Проектирането на двигател, отнема близо 10 години и струва милиарди. И да речем, че руснаците се заемат и направят най-уникалният двигател на света. Каква ще е ползата ? Вие ще си купите ли кола с него ? Дори няма да разберете, че съществува, благодарение на CNN, Dnes.bg дори и този сайт, които водят информационна война против Русия и естествено укриват всичко добро, свързано с нея, и презопачават всичко лоши неща. Сега да се върнем на двигателя. Защо им да влагат милиарди, като ще се продава
  • #23
    8 rate up comment 7 rate down comment
    123 ( преди 6 години )
    само на Руският пазар. Абсолютно глупост би била. Ако последните 1000 години целият свят не беше против Русия, и можеха свободно да продават цивилни стоки, няма начин да не бяха лидери в тази област, както са и във военната. Но като има, който да бълва ла*на против тях, как да си продават стоката и как да си избият потенциалната инвестиция за разработката на кола и двигател ? Като ще правиш нещо само за местният пазар, е далеч по-изгодно и евтино да си ги купиш.
  • #22
    5 rate up comment 7 rate down comment
    123 ( преди 6 години )
    *** от 22 коментар какво ще каже за нацисткият тиранин фон Браун, който уж праща американците на луната ? А за калашников, да твърдиш подобни небивалици, дава пределно ясен признак, че си тотално изперкал и нямаш хал хабер от нещата. Защо всички самолети има 2 крила, ами защо всички свъвременни коли са с 4 колела ? Защото такива е била първата кола на Бенз преди 140 години или защото законите на физиката са еднакви за всички коли ? По същата причина и автоматите си приличат.
  • #21
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То да разцепят атома пак са го измислили германците. За Калашников АК 47 вече всичко е ясно. Има руски статии, в които е посочено, че след войната, Хуго Шмайзер и около 450 негови сътрудници работят в Ижевск 2 г.и създават нещо на основата на щурмовата пушка. Какво са създали - ясно АК 47. Комсомолски отговорник на завода е полуграмотния М. Калашников!
  • #20
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    да проектираш да произвеждаш автомобил се изисква култура на мислене а на бутилка водка това няма как да стане най много да измислиш как как да разцепиш ядрото на атома и да затриеш човечеството