IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault-Nissan оспори лидерството на VW Group

Според Карлос Гон, френско-японският алианс е №1 в света по продажби за 2017 г.

Renault-Nissan оспори лидерството на VW Group

Президентът на Renault-Nissan Карлос Гон обяви, че френско-японският алианс е най-големият автомобилен производител в света. Това противоречи на твърдението на VW Group, че те са №1 на планетата с 10,7 милиона произведени коли през 2017 г., което е ръст с 4,3% спрямо 2016.

Кой е №1 в света?

Гон обаче обясни, че резултатът на VW е по-нисък, ако от общата бройка се извадят тежкотоварните камиони на Scania и MAN.

„Renault-Nissan с годишно производство от над 10,6 милиона леки и лекотоварни автомобили, продадени през 2017 г., е най-голямата автомобилна група в света – обяви Гон. – Това беше потвърдено, след като VW обяви продажби в размер на 10,74 милиона возила, като тук влизат и 200 000 тежки камиони, които ние не включваме в нашата статистика. Няма как повече да има дискусия за това кой е на върха на класирането.”

Под шапката на Renault-Nissan са още Mitsubishi и АвтоВАЗ.

През декември Toyota обяви, че очаква ръст от 2% за 2017 година, с което да постигне продажби в размер на 10,35 милиона возила, като тук влизат марките Toyota, Lexus, Daihatsu и Hino. Прогнозата на японците за 2018 г. е за 10,5 милиона бройки.

Volkswagen Group беше №1 за 2016 година с 10,3 милиона коли, Toyota зае второто място с 10,2 милиона, а Renault-Nissan – третото с 9,96 милиона.

Тагове: volkswagen renault-nissan
0 от 500
  • #15
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кога пък Хюндай са купили Фиат?
  • #14
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Караш си е36 компакта и си трай че с тоя ке.еф освен до Малашевци до другаде се не стига бимера ахахаха
  • #13
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре де и трите големи правят бараки, ширпотреба за бедняци. Кво значение има кое е първи, верно че като видя някои с Рено и ми е жал чак ама.
  • #12
    10 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Кой е по-по-най ;). Доста маловажна дискусия. Както се вижда от това което се случи с ФВ, не е много здравословно да се преследва "короната" на всяка цена (до 2009 правеха много прилични коли). Факт е че има 3 компании които продават над 10 М коли годишно, а 4-тата компания е далеч назад (3 М коли назад). Факт е също така, че ръста при Алианса гони 10%, при ФВ 5% а при Тойота 2%. При тези разлики е ясно кой ще продаде най-много коли през 2018 (освен ако Тойота не купи Субару ;)).
  • #11
    21 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Карлос Гон обяви още, че в бройката на ФВ влизат автомобили с шибидах, които също следва да се извадят, понеже като малък се возил на фв кабрио и настинал.
  • #10
    17 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кой го интересува какво те кефи теб.Германските пластмаси са грозни.И без китайския пазар са на нивото на продажби на Лада.
  • #9
    9 rate up comment 19 rate down comment
    аз ( преди 6 години )
    от тия френско-джапонкси признавам само инфинити никакви други евтини невзрачни пластмаси от тем подобното гмо не ме кефят
  • #8
    13 rate up comment 17 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Стига сте повтаряли лъжите на ВАГ че били най-голям производител за 2016. Официално единствено OICA може да "брои" произведени автомобили, защото всички производители членуват там и данните са официални. Според OICA 2016 най-голям преоизводител е Тойота: http://***.oica.net/wp-content/uploads/World-Ranking-of-Manufacturers.pdfЗа 2017 официални данни все още няма.
  • #7
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Джипси. ( преди 6 години )
    А камионите на Рено отдавна са собственност на Волво,както и камионите МАК(USA)+ още няколко други.За това на Рено не му е удобно този начин на броене.Хюндай наистина са най-големи.
  • #6
    3 rate up comment 18 rate down comment
    Старо ( преди 6 години )
    Най-големият производител е Хюндай,от както купи Фият/Крайслер.Рено е на второ място.Стари новини.Аман.