IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рон Денис си тръгна със скъп бенефис

Бившият шеф на McLaren събра над 3000 човека в "Роял Албърт Хол" в Лондон

Рон Денис си тръгна със скъп бенефис

Бившият шеф на McLaren Рон Денис се сбогува с Формула 1, като миналата седмица покани огромна част от бившите и всички настоящи служители на тима на бенефис в лондонската зала „Роял Албърт Хол”.

Рон Денис си тръгна със скъп бенефис

На събитието се събраха над 3000 човека, като част от програмата бяха и изпълнение на звездите от „Сирк дю Солей”. Според вестник The Times, това може да се окаже най-скъпата прощална вечеря в историята на Формула 1, тъй като по непотвърдени данни Денис е платил 350 000 лири сметка.

Британецът изрично е уведомил гостите, че поема всичките им разходи за вечерта и дори е направил нетипичното за него уточнение, че този път няма да следи кой колко шампанско пие.

След битка за власт в McLaren Денис загуби контрола над отбора във Формула 1, където мястото му зае Зак Браун, а малко по-късно напусна и съвета на директорите на автомобилния производител McLaren, чието създаване и развитие са изцяло по инициатива на Рон.

По времето, когато ръководеше McLaren Automotive състоянието на Рон Денис се изчисляваше на 300 милиона британски лири, а след това той продаде дела си в компанията за 275 милиона паунда. Настоящият световен шампион Люис Хамилтън беше сред поканените, но не посети тържеството, като вместо него се появиха баща му Антъни и брат му Ник. Почетен гост пък беше бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун.

Денис възроди McLaren в началото на 80-те години чрез компанията си Project 4, а за 36 години, през които беше начело на тима, отборът спечели 158 победи във Формула 1 и поредица световни титли с пилоти като Ален Прост, Ники Лауда, Айртон Сена, Мика Хакинен и Хамилтън.

Тагове: mclaren
0 от 500