IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti минава почти изцяло на ток

Промяната в гамата ще стане факт през 2021 година, обеща шефът на компанията

Infiniti минава почти изцяло на ток

До 2021 година луксозната марка на Nissan Infiniti ще предлага почти пълна гама електрифицирани модели, обяви главният изпълнителен директор на Nissan Хирото Сайкава.

Infiniti ще предлага основно електрифицирани автомобили

Всички нови модели на Infiniti, лансирани след 2012, ще са или с хибридно задвижване или изцяло електрически. Хибридите ще получат система за задвижване с технологията ePower, разработена от Nissan, допълни Сайкава.

ePower не е plug-in хибридна технология и при нея се използва двигател с вътрешно горене, но не за задвижване, а за зареждане на батерията.

Планът, представен от Сайкава, предвижда сериозен темп за навлизане на пазара на електрифицирани автомобили, който трябва да бъде постигнат от Infiniti. На световния пазар голяма част от премиум производители сред които Audi, BMW, Mercedes, Volvo и Jaguar, вече представиха своите агресивни планове за електрификация на моделите, които продават.

Според Сайкава, до 2025 година, половината от колите, продадени от Infiniti, ще са електромобили или хибриди с ePower.

През 2017 продажбите на Infiniti са 153 415 автомобили, което е ръст с 11% спрямо 2016.

Тагове: infiniti nissan
0 от 500