IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo постигна първия екологично неутрален завод

Занапред двигателите на компанията ще се произвеждат без каквито и да било щети върху околната среда

Volvo постигна първия екологично неутрален завод

Шведската компания Volvo успя да постигне екологична неутралност в един от произвоствените си центрове. От 1 януари тази година заводът за двигатели в град Шьовде ползва електроенергия и отопление изцяло от възобновяеми източници.

Volvo постигна първия екологично неутрален завод

Това е първото предприятие с такъв статут на Volvo. Стратегията на компанията, която е собственост на китайския гигант Geely, е всичките й производствени центрове да са с нулеви емисии до 2025 година. Заводите отдавна вече ползват само ток от възобновяеми източници, но този в Шьовде пръв успя да премине и към екологично отопление. То се осигурява от изгарянето на биомаса, биогорива и отпадъци.

"Повишаването на енергийната ефективност е основен приоритет за нас и затова се стремим да получаваме енергията, която ни е необходима в работата, от възобновяеми източници“, коментира Хавиер Варела, старши вицепрезидент по производството.

 

0 от 500