IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може да има по-мощна версия на BMW i8

Засега е сигурно, че хибридът няма да получи V12 мотор

Може да има по-мощна версия на BMW i8

В скоро време BMW може да предложи по-мощна версия на хибридния си супер автомобил i8, обяви Александър Котоуц, шеф продуктовата гама на подмарката на BMW i. Той допълни, че появата на бъдещата версия S на i8 ще е продиктувано от желанията на клиентите.

Може да има по-мощна версия на BMW i8

„Все още обмисляме създаването на такава версия – обясни Котоуц. – BMW i8 е една от иконите на спортните автомобили на новата ера. Да, има сериозно желание от страна на клиентите за по-мощна версия на i8.

„Но, за да се случи нещо такова, това решение трябва да носи смисъл за нас като марка. Разбира се, че можем да сложим един V12 двигател с i8 и ще получим невероятно мощен автомобил, но дали това все още е BMW i модел? Трябва да намерим перфектния баланс при подобно решение.”

BMW наскоро обнови i8, който се задвижва от 1,5-литров 3-цилиндров бензинов двигател с турбо и електромотор, като общата мощност на системата за задвижване е 374 конски сили.

BMW вече представи версия S на i3, а подобно решение при i8 ще вкара спортния хибрид на територията на супер автомобилите.

Котоуц допълни, че е възможно оптимизиране и повишаване на мощността на актуалната хибридна система за задвижване на i8, но не отхвърли и възможността автомобилът да получи и съвсем нов и различен двигател.

Тагове: bmw bmw i8 i8s
0 от 500