IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari обеща "SUV без компромиси"

Серджо Маркионе се надява на 2000 продажби годишно само в Китай

Ferrari обеща

Големият шеф на FCA и Ferrari Серджо Маркионе се постара да разсее съмненията, че Скудерията ще успее да се включи на пазара на SUV автомобили, който продължава да расте и да е символ на увеличаващи се печалби.

Маркионе обеща

„Във Ferrari сме пределно сериозни, че ще имаме свой SUV модел, който всъщност ще е FUV (Ferrari Utility Vehicle) – обясни Маркионе по време на автомобилния салон в Детройт. – Но този модел ще има дизайн на истинско Ferrari, така както трябва да изглежда един автомобил на Ferrari. И естествено, трябва да има поведението на Ferrari на пътя и да се кара като Ferrari.”

Общо взето, с тези думи на Маркионе се изчерпват обясненията и описанията на това какво ще предложат Черните кончета на SUV пазара, където част от премиум марките вече се радват на солидни продажби и отлични приходи. Все пак, може да се прогнозира, че SUV моделът на Ferrari ще е различен от луксозните офроудъри и ще е позициониран по-скоро до Urus на Lamborghini, т.е ще е мощен и бърз, но ще се чувства по-добре на асфалт.

Маркионе не скри, че има сериозни пазарни планове за бъдещия SUV на Скудерията, като даде пример, че се надява на поне 2000 продажби на година в Китай, като говорим за автомобил с цена над 300 000 евро. Засега проектът носи работното име FX16 и се предполага, че ще използва платформата на наследника на GTC4Lusso, като най-вероятно на някои пазари моделът ще се предлага и с хибридно задвижване.

Тагове: ferrari suv
0 от 500