IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Идва сериен Mustang с над 700 коня

Най-бързата машина в историята на легендарния модел ще се появи до една година

Идва сериен Mustang с над 700 коня

Най-мощният и бърз сериен Mustang в историята ще се появи след броени месеци, обяви Джо Хинрикс, шеф на глобалните операции във Ford, по време на автосалона в Детройт.



Бъдещата версия, загатната само с кратък видео тийзър, ще носи легендарното име Shelby GT500. Мощността още не се уточнява, но при всички случаи ще е над 700 конски сили, обеща Хинрикс.

В Детройт Ford представи и специална версия Bullitt Mustang GT, създадена в чест на емблематичния филм със Стив Маккуийн. Тази година се навършват точно 50 години от излизането му на екран.

Идва сериен Mustang с над 700 коня
Специалният Bullitt Mustang GT

Bullit-версията, боядисана в познатия от филма зелен цвят, се задвижва от допълнително тунингован вариант на 5-литровия V8 на Ford, с максимална мощност 475 конски сили и 569 Нютонметра максимален въртящ момент.

Също като оригиналната кола, и тази идва с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Максималната й скорост е 262 км/ч, с 12 повече от стандартния Mustang GT.

Отличават я също специалният ауспух, както и уникалните за модела 19-цолови черни алуминиеви джанти.

Идва сериен Mustang с над 700 коня
 

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много смешно че като новината е за някоя европейска марка "Мерцедес прави новия си АМГ63 700 коня" всички правят Евала. Като са американците" ееее за кво толко коне". ***
  • #4
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    айде сега 300 к.с. били достатъчни като тръгнем за морето ще спим ли или ще караме един грандтуризмо трябва да е минимум 6 цилиндъра всичко друго е количака за пазаруване
  • #3
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вижте например колите във WRC. Те имат "само" по 300 коня но имат страхотно пътно поведение и могат да вземат завои със висока скорост. Просто са супер стабилни и имат яко ускорение и спиране.А тая мoда да се вдигат конете и да се правят автомобили които да ускояват на прави отсечки я измислиха американците.Те там са големи шофьори:))) Нямат един рали пилот като хората. И явно само ускорението на право ги интересува щото е по лесно.
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За уличен автомобил всичко на 300 коня е пълна глупост. Само се застрашава живота на хората.Не случайно Японците преди години бяха приели закон със който се всички коли се ограничават до 300 коня. И именно тогава се произведоха на култовите им спортни машини които и до днес са ненадминати.Skyline, Supra, RX7, NSX EVO, STI....Инженерите бяха принудени да измислят коли които да имат страхотно пътно поведение, особенно във завои със висока скорост. А иначе да се вдигат конете е лесно.
  • #1
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Необходимо ли е да е толкова мощна тази кола ?