IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia пуска на пазара огромен кросоувър

Серийната версия на Telluride заменя модела Mohave

Kia пуска на пазара огромен кросоувър

Компанията Kia подготвя излизането на пазара на серийна версия на 5-метровия концептуален кросоувър Telluride, който дебютира през 2016 г. Това съобщава изданието Go Auto, като се позовава на главния дизайнер на корейския производител Петер Шрайер.

Kia пуска на пазара огромен кросоувър

Подробности за автомобила засега не се съобщават, но неговото излизане на пазара беше потвърдено и от шефа на дизайнерски офис на Kia в Европа – Грегори Гийом. Той призна, че всъдеходът ще се предлага и на пазари извън Северна Америка, най-вече на тези, на които има (или е имало) сериозен интерес към модела Mohave.

Kia пуска на пазара огромен кросоувър

Габаритите на прототипа Telluride са дължина от 5001 мм, широчина – 2029 мм и височина от 1800 мм. Всъдеходът разполага с 3 реда седалки, като в основата му е модернизираната платформа на кросоувъра Sorento.

Kia пуска на пазара огромен кросоувър

Показаният през 2016 г. прототип бе оборудван с хибриден силов агрегат. В него влизат бензинов V6 двигател, развиващ мощност от 270 к.с. и електромотор със 130 к.с. Концептуалната машина получи изцяло цифрови прибори, екрани на вратите, както и система, следяща състоянието на пасажерите и водача.

Снимки: Kia

Тагове: kia telluride mohave
0 от 500