IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chrysler вика в сервизите над 160 000 автомобила

Причина е проблем със сензор в двигателя при минивана Pacifica

Chrysler вика в сервизите над 160 000 автомобила

Chrysler изтегля 162 508 автомобила от модела Pacifica, след като бе засечен евентуален проблем с двигателя.

Chrysler над 160 000 бройки от модела Pacifica

От Fiat Chrysler Automobiles са взели решение за мярката поради десетки подадени сигнали от собственици на модела от 2017 г. Според тях двигателят понякога изгасва внезапно, а после трудно стартира отново. След детайлно проучване, от производителя са установили, че проблемната част всъщност е в датчик, който неправилно възприема сигнал за моментното състояние на двигателя.

Дефектът може да се появи не само по време на движение. Възможен е и отказ при празен ход на двигателя, при стартиране или шофиране при ниски скорости. За да успеят да потеглят отново пък, собствениците споделят, че трябва да изключат от контакт, след което да извършат стандартна процедура по запалване наново.

Засегнати са автомобили предимно в САЩ (153 859), Канада (7457) и в Мексико (974). Други 245 проблемни бройки пък са извън Северна Америка. С нито един от конкретните автомобили обаче не са регистрирани сериозни последствия, настъпили вследствие на дефекта.

За отстраняването на проблема голяма част от дилърите на марката са готови да заменят въпросния сензор с нов.

Снимка :Chrysler

Тагове: fca chrysler pacifica 2017
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Ауто билд за 2 лева ( преди 6 години )
    Бойко Борисов фейсбук:Откриване на завод за автомобилни датчици в ПловдивС посланика на САЩ у нас Ерик Рубин, народния представител Менда Стоянова, кметове на общини от област Пловдив и други гости открихме в индустриална зона Марица втория завод на компанията Сенсата Технолоджис в България.Спокойно:Да ти загасне неочаквано двигателя не води до сериозни последствия-според статията.