IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци възродиха легендата Isetta

В новия си вид мъникът е евтин електромобил

Китайци възродиха легендата Isetta

Китайската компания Suzhou Eagle Electric Vehicle Manifacturing, която е специализирана в производството на електрически голф колички и малки камиони, възроди легендата от 50-те години Isetta, която в началото се произвежда от италианската компания Iso, а след това натрупа световна слава като продукт на BMW.

Китайци възродиха легендата Isetta

Това не е първият опит на Suzhou Eagle да се докосне до класиките в световното автомобилостроене – преди няколко години китайците представиха електрически спортен модел, който поразително приличаше на Porsche Cayman, но с фарове от Ferrari, като електромобилът така и не стигна до серийно производство.

Сега идва ред на EG6330K, чийто дизайн е силно повлиян от Isetta и BMW 600, който е с електрическо задвижване и точно възпроизвежда дизайна на модела от 50-те години на миналия век.

Но за разлика от оригинала, китайския модел е със стандартни четири врати и интериорът му по нищо не напомня този на Isetta, а е пълен с типичните за китайските коли твърди пластмаси.

Максималната скорост на китайската Isetta е 60 км/ч, а пробегът с едно зареждане е 120 км. Моделът излиза на местния пазар тази година и се очаква цената му да е около 4000 долара.

Тагове: iso isetta bmw 600
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    хем е точно възпроизведена хем има две врати отстрани?
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    КУКУ ( преди 6 години )
    Абе кво е това лъжливо заглавие , нищо не са възродили , прилича малко и това е , аман от простащина.То всяка малка кола с тези габарити ще прибича просто няма как да е иначе.
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    zzz ( преди 6 години )
    Не е натрупала световна слава като продукт на БМВ! Това е модела, който спасява БМВ от фарит след Втората световна война! Благодарение на лиценза от италианците...