IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия се продават толкова „Лади”, колкото и Lexus

Руснаците записаха ръст от 57% на немския пазар през 2017 г.

В Германия се продават толкова „Лади”, колкото и Lexus

Федералното управление на транспорта в Германия публикува резултатите от регистрацията на нови автомобили на територията на страната през 2017 г.. Очаквано на първо място е Volkswagen с 643 270 продажби. При луксозните марки лидер е Mercedes-Benz с 326 188, следван от Audi – 283 195 нови автомобила.

В Германия се продават толкова „Лади”, колкото и Lexus

Една от марките, отбелязали най-силно увеличение през 2017 г., е руската Lada. В Германия са продадени 2653 нови автомобили, произведени от АвтоВАЗ, което е увеличение с цели 57% за една година.

Най-популярният модел е Lada 4x4 – 1470 продажби (увеличение с 33% спрямо 2016 г.), следвана от Granta – 693 бройки (+22%) и Vesta – 472 бройки. От какви модели са останалите 18 единици, продадени в Германия, не се съобщава.

Любопитното е, е резултатът на руснаците са на нивото на производители като SsangYong и Lexus. Корейците са записали 3232 продажби през 2017 г., докато премиум-марката на Toyota – 3002.

В Германия се продават толкова „Лади”, колкото и Lexus

В АвтоВАЗ очакват през 2018 г. ситуацията да се подобри, тъй като в Германия започват продажбите на комбито Lada Vesta. Като цяло руската компания през 2017 г. е реализирала на чужди пазари (общо 30 държави) над 24 000 нови автомобила, което е ръст с 31%.

Снимки: Auto.Mail

0 от 500
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    д-р Исня ( преди 6 години )
    Хм..странно съвпадение - откакто внесоха маса гнил материал престъпленията и продажбите на евтинджос сапунерки са се вдигнали двойно. Сигурно е случайно.
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Киро ( преди 6 години )
    Лада е собственност на Рено-нормално е да се увеличат продажбите.Пишете някакви глупости,а никой не написа истината.
  • #14
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Купуват ги руските мигранти по заръка на ***!
  • #13
    9 rate up comment 0 rate down comment
    тнт ( преди 6 години )
    Като се движех из германските села в Райнланд-Пфалц, Хесен, Баден-Вюртемберг за моя изненада съм виждал немалко Лада-Ниви. А те са далече на запад. Селянина,особено германец е практичен човек и си прави сметката. Нова Лада-Нива сега там е около 12 000 евро, което пак си е много изгодно за някой,който обикаля по нивите.
  • #12
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    3000 балъка купили си лексус... И да не ме обвините в пристрастие.. ще кажа че инфинити и генезис са доста добри марки,с хубав и качествен интериор и красив екстериор.докато тойотката... Даже и дошо няма да я хареса,толкова е грозна....
  • #11
    12 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Я кажете колко Грейт Лола са продали там :)Интересно ми е....
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    0.5% от продажбите на мерцедес!
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    fury ( преди 6 години )
    Вероятно рекламният билборд е:Купете си по-евтината Дачия Логан с марката Лада!
  • #8
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Един път преди Орлов мост ме удари Chevrolet Niva - уж наследника на Лада Нива, произвежда се в същия завод. Удърът не беше толкова тежък и радиаторът й беше останал здрав, но въпреки това антифризът й изтече. Като отворихме капака, един от маркучите се беше пръснал, толкова напукан беше. Всички маркучи изглеждаха като на 25-годишна германска кола, а Нивата беше на 3 години. Да не говорим за спирачките й. С един европейски автомобил въобще нямаше да се стигне до карастрофата.
  • #7
    19 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    лексус / ладавсе тая - едни и същи легени !единия поне няма претенции, докато другота - питайте дошовака