IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Chevrolet Silverado дебютира пред публика

Пикапът е с 200 кг. по-лек от предшественика си и е получил нови двигатели

Новият Chevrolet Silverado дебютира пред публика

Ден преди откриването на първия голям салон за 2018 г. – този в Детройт, компанията Chevrolet официално представи новото поколение на пикапа си Silverado, който е едно от основните оръжия на марка на пазара в Северна Америка.

Новият Chevrolet Silverado дебютира пред публика

Товарният автомобил е построен на стоманено шаси, което е с 40 кг. по-леко, но същевременно е с 10% по-здраво. Автомобилът е с 41 мм по-дълъг от своя предшественик, като междуосието е увеличено с цели 100 мм. Въпреки това общото тегло на пикапа е намалено с 204 кг., като това се дължи на използването на олекотени материали - най-вече алуминий.

Екстериорът на новото поколение на Silverado се откроява значително от този на предишното. При интериора обаче положението е коренно различно, като той е почти идентичен. От Chevrolet обясняват минимилантите промени с факта, че „салонът зависи изцяло от желанията на клиентите, а те са доволни от него досега”. Все пак се отбелява, че в кабината има повече вътрешно пространство, а също така са добавени няколко ниши за поставяне на различни вещи.

Пикапът Chevrolet Silverado, моделна година 2019, ще се предлага в 6 различни комбинация на двигатели и трансмисии. Те засега не се разкриват, но производителят потвърди присъствието на V8 мотори с обем 5,3 и 6,2 литра, както и на 3,0-литров турбодизел Duramax с 6 цилиндъра. Всички двигатели са модернизирани, като от компанията са категорични, че „Silverado ще предлага най-производителният дизел в сегмента”.

Знае се още, че 3,0-литровият дизел и 6,2-литровият V8 ще бъдат оборудвани с нова 10-степенна автоматична скоростна кутия и със система Start/Stop. По-големият мотор ще разполага и със система Dynamic Fuel Management, която ще може да деактивира половината от цилиндрите с цел намаляване разхода на гориво.

Новият Chevrolet Silverado ще бъде достъпен в 8 различни нива на оборудване, в това число и весия LT Z71 Trail Boss, която е специално настроена за движение по тежки терени. Ще има и напълно нова модификация Silverado RST, като в General Motors са убедени, че това ще помогне на пикапа да се пребори с конкурентите си Ford F-150 и Ram 1500.

Снимки: Chevrolet

Тагове: chevrolet silverado
0 от 500