IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Купувачи на Model 3 обвиниха Tesla в измама

Вместо алкантара клиентите получили евтина тъкан

Купувачи на Model 3 обвиниха Tesla в измама

Собственици на електромобила Tesla Model 3 обвиниха производителя в промяна на материалите, използвани в салона на колата. Те твърдят, че е трябвало да получат алкантара, която обаче е заменена от по-евтин плат.

Купувачи на Model 3 обвиниха Tesla в измама

Един от купувачите на автомобила публикува снимки в Twitter, на които се вижда именно, че салонът на автомобила е с плат, а не със скъпата кожа. В случая става дума за версия на Model 3 с премиум-пакет, който струва допълнителни 5000 долара.

Малко след това за подобно нещо съобщиха и други собственици на електромобила, които използваха форума Tesla Motors Club и социалната мрежа Reddit. Те също са на мнение, че трябва да получат алкантара вместо плат, след като са си поръчали по-високо ниво на оборудване.

В сайта на Tesla обаче никъде не се посочва, че премиум-пакетът включва именно използване на алкантара, На официалните снимки на Model 3, публикувани в Youtube, салонът на електромобила е именно с алкантара.

Самият премиум-пакет включва отопление на седалките, отопляеми странични огледала, които разпознават водача, премиум аудио-система, инфрачервена защита, автоматично затъмняване на прозорците, LED-фарове за мъгла, дървени елементи в салона и допълнителни два USB-порта за задните седалки.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #22
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Щом в офертата няма описана алкантара няма какво да мрънкат - да са си чели договора. Друг е въпроса колко е морално това да зарибяваш клиенти с кола която има екстри които ги няма включени в колата която купуват.
  • #21
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    При всички случая тая колица, с тоя телевизор до волана не ме кефи, ама никак!
  • #20
    4 rate up comment 6 rate down comment
    TSLA ( преди 6 години )
    Чакате Tesla да фалира точно от 2006-та. Знаете ли коя година сме сега? Много търпелив народ, браво! Пробвайте се на фондовата борса с това канско търпение, явно имате заложби.А по темата - ще има да почакате... ае да не казвам голяма дума ама пра-внуците ви, като бамне Йелоустоун може да се свие пазарния дял на Тесла. Дотогава, старите хора са го казали:КОЙТО СЕ НАДЯВА, СЕ НАДЕНВА хахаа
  • #19
    6 rate up comment 6 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 6 години )
    Тази тесличка като по комунизъма: вървим към светлото бъдеще, с контрол на софтуера от централата на Големия Брат, плащаш за нещо, дават ти каквото има. Визия и половина ви казвам!
  • #18
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Много ви здраве ( преди 6 години )
    Бмв не играят тотално и са никъде и не очаквам нищо от тях!Имат едно и3 и един и8 който дори не е чиста електричка.Ти си бил впечатлен щото и не отбираш от нищо.Немците са аут бъдете сигурни в това!
  • #17
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Emo до Анонимен ( преди 6 години )
    Горещо от Германия - изчакай още годинка , БМВ са на финала с тяхната електричка, преди месец бях на монатж в центаралта им в Мюнхен, работят доста здраво , особено в изледователския им център , специално направен за електричките. Няма да изложат и не съм им фен, но бях впечетлен !
  • #16
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз чакам немците да разпочнат да правят масово електрички. Тогава ще се раздвижи пазара. Чакам електрическите Мерцедеси и БМВ-та.Ама засега нищо. Само приказки и концепти.А Тесла вече 5-6 години продават реални продукти на пазара без к0нглокенция.
  • #15
    13 rate up comment 5 rate down comment
    МЕТАХА ( преди 6 години )
    Каква е тая скъпа кожа ?Алкантара е 68%полиестер и 32% полиуретан !!!
  • #14
    13 rate up comment 6 rate down comment
    феррари ( преди 6 години )
    Тука само прости хора коментират без даже да са виждали Тесла на живо
  • #13
    26 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Извинявайте, но алкантарата е синтетичен материал който няма нищо общо с "кожа"