IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Сайнц взе етапна победа

Нов водач при мотоциклетистите след оспорвана битка

И Сайнц взе етапна победа

Карлос Сайнц спечели шестата отсечка в рали „Дакар” вчера, като победи на финала съотборника си в Peugeot Стефан Петерханзел с 4,06 минути. 13-кратният победител в ралито преследва вчера Сайнц, но предпочете да не поема излишни рискове в трудния етап и стигна до почивния ден в Ла Пас с аванс от 27 минути пред испанеца.

И Сайнц взе етапна победа

Вчерашните 313 състезателни километра бяха разделени на две секции, като още на финала на първата с дължина 118 километра Сайнц имаше аванс от 2 минути, който после успя да удвои.

За мотоциклетистите първата част на етапа беше отменена заради лошото време и битката им се съсредоточи в 194 км, като най-бърз беше Антоан Мео с КТМ. Той изпревари с половин минута съотборника си Тоби Прайс и Кевин Бенавидес с Honda, които завършиха с равно време.

Това беше достатъчно на Бенавидес да излезе начело в класирането и той е 4-ят лидер в категорията за шест етапа. Авансът му обаче е едва 1,57 минути пред досегашния лидер Адриен ван Беверен, който започна деня с 1 минута аванс, но на финала остана на почти три минути и половина зад Мео.

Тагове: peugeot
0 от 500