IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обвиниха Ford в манипулация на дизелови двигатели

Група собственици на пикапи заведе колективен иск срещу производителя

Обвиниха Ford в манипулация на дизелови двигатели

Колективен иск срещу компанията Ford заведе група собственици на дизелови пикапи на марката. В него те твърдят, че компанията умишлено е занижавала нивата на вредните емисии, отделяни от двигателите, съобщава Automotive News.

Обвиниха Ford в манипулация на дизелови двигатели

Обвинението е същото, заради което през есента на 2015 г. избухна скандалът с манипулираните двигатели на Volkswagen, станал известен като „дизелгейт”. Според собствениците на пикапи Ford, компанията е използвала незаконно програмно оборудване при тестове на колите на стенд.

В иска се казва, че под подозрение попадат 500 000 пикапи от моделите F-250 и F-350 Super Duty, продадени през периода 2011-2017 г. Собствениците им твърдят, че нивата на азотен оксид при тях 50 пъти превишават установените норми. Освен Ford те обвиняват и компанията Bosch, която според тях е помагала на автомобилния производител да прикрива проблемите и недостатъците на двигателиге на пикапите.

Представител на Ford коментира, че всички превозни средства, произведени от компанията, отговарят на съответните федерални изисквания за нивата на вредни емисии и на нито от тях не е поставяно нелегално програмно оборудване. Затова и във Ford считат обвиненията за „напълно неоснователни”.

Снимка: Ford

0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Козел ( преди 6 години )
    Хо-хо ха-ха било много лесно да се разбере че било имало нелегален софтуер, това да не ти комп с виндовз ве, аман от пишман разбирачи муахахахаха.
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    този ( преди 6 години )
    Такава Тундра няма вече колега, а старите Ф-ове си изкарваха по половин милион без зор. В днешни дни никой няма да изкара,особено с настъплението на ЕГР,глеч смрад и прочеее...
  • #12
    2 rate up comment 3 rate down comment
    USA ( преди 6 години )
    Бях фен на F150, докато не гледах сравнение с Toyota Tundra един до друг на подемник...https://youtu.be/AZA7lkcJYhAЗа жалост или радост просто няма база за сравнение... Една Тундра мина 1 милион мили, дадоха нова на собственика Victor Sheppard и тази я разглобиха да я изследват. Големи изненади бяха колко здрава машина е!
  • #11
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Предполагам от Форд ще заведат контра дело за лъжа и клевета и подронване на авторитета и пропуснати загуби. Ако съм на тяхно място ще направя точно това и ще ги скъсам от плащане, за да се знае, че не може просто ей така някой да си измисли нещо и да клевети другия. Не става. За ФВ беше доказано, изкараха веднага данните и онези първо отричаха, но после си признаха за измамата. Не съм фен на Форд, но ако наистина са лъгали да си получат заслуженото, а не само да се шуми!
  • #10
    20 rate up comment 1 rate down comment
    доказани,нозамразени ( преди 6 години )
    Са отчетите за наличието на различни манипулативни програми във: ФСА,ГМ,Форд и Рено/Нисан. Тъй като обема на продажбите на дизеловите автомобили на Американската Тройка в САЩ са несравнимо по-големи от тези на ФВ,скандалът ще бъде спестен. В противен случай с нивото на санкциите,които отнесоха към германците и Трите кита трябва да фалират.
  • #9
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    8 dni do big reveal.
  • #8
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    ..*** казвам ви,..мойта физика е единствена,моя Астро лексус е единствен,японците ми копат лозето ,я сам най-якия капацитет у свето! Много разбирам от NFS, манга-та ми е любима..таа японската манга..не столипиновската.Аз само там живея.
  • #7
    6 rate up comment 5 rate down comment
    13 ( преди 6 години )
    ...следим логиката..Реднека купил пикап,със знанието че е дизел,за работа, или просто му е голям г*зъ.Очевидно липсват каквито и да е познания за каквото и да било.Той,реднека как установи газовете,че па и 50 пъти?И в какво обвинява Форд.?Непонятно.Хайде сега с фактурата всеки да подписва и декларацийка..както си подписва фактурата ,в която да декларира че е запознат с някой точки.От 1 до 50..изчита на глас..Въпроса е принципен вече.
  • #6
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    дошокажи сега - не е вярно само от VW лъжатна всички други возилата пускат чист планински въздух
  • #5
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Айде сега, с техните камъни по тяхната глава.Следващите са производителите на консервени кутии Тойота, Нисан, Митсубиши, Сузуки и останалите с най-качествената стомана от Кобе Стийл, дет ги продават само в Афганистан и Пакистан.