IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Льоб катастрофира и отпадна от рали "Дакар"

Контузия на навигатора му Даниел Елена извади двамата от състезанието

Льоб катастрофира и отпадна от рали

9-кратните световни рали шампиони Себастиен Льоб и Даниел Елена с Peugeot отпаднаха в петата отсечка на рали „Дакар” вчера, след като катастрофираха 5 километра след старта на етапа от Сан Хуан де Маркона до Арекипа (266 км).

Льоб катастрофира и отпадна от рали

Колата на Себ се заби между две дюни и двамата чакаха почти 3 часа асистенция, за да продължат, но след това стана ясно, че Елена е с контузия в таза и много силни болки. Затова и Льоб напусна етапа и закара навигатора си директно в бивака в Арекипа, за да получи той медицинска помощ.

Льоб и Елена спечелиха четвъртия етап във вторник и вчера стартираха първи по трасето, но извадиха лош късмет в началото на големите пясъчни дюни – характерната особеност на последния етап на територията на Перу.

Етапът беше спечелен от друга звезда на Peugeot Стефан Петерханзел, като след първия си успех за тази година 13-кратният победител в рали „Дакар” вече има над половин час аванс в общото класиране.

Хоан Бареда с Honda триумфира при мотоциклетистите вчера, като беше начело на всички контроли в етапа и така съкрати изоставането си от лидера Адриен ван Беверен от 22 на 7 минути.

Авансът на звездата на Yamaha обаче вече е опасно малък, тъй като Кевин Бенавидес с Honda е на 1 минута зад него, а Матиас Валкнер с КТМ е трети, на на 1,14 минута от лидера.

Тагове: peugeot
0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    1234 ( преди 6 години )
    Камаз в състезание със ...себе си. Заводски отбор срещу частни отбори с никаква или минимална подкрепа от производителя. Голям успех наистина. :) Нищо против Камазите, новият изглежда уникално, но реална конглокенция нямат.
  • #2
    5 rate up comment 7 rate down comment
    123 ( преди 6 години )
    Направо отборът на КАМАЗ, да го дисквалифицират от сега догодина, понеже сигурно руснаците му слагат допинг в маслото, а и да не го правят, "експертите" от международните федерации много ги бива да ги натопяват и в същото време да унищожават положителните проби на САЩ и другите удобни нации. Не спирате да обвинявате Русия в хибридна война, но хибридната война я правите точно вие. Защо укривате успехите и постиженията на на руснаците ?
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Забравили сте да споменете Камаз-а.Пак са първи... сигурно са на анаболи.Но мош' ги 'фана :)