IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го електрическия Corvette Genovation GXE

Автомобилът с 800 к.с. струва минимум 750 000 долара

Ето го електрическия Corvette Genovation GXE

Производителят на електрически автомобили Genovation Cars разкри своя нов модел Corvette GXE. Автомобилът бе показан на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

Ето го електрическият Corvette Genovation GXE

Машината е базирана на модела Chevrolet C7 Corvette Grand Sport. Тя разполага с два електромотора, които генерират 800 к.с. Двигателите са разположени в предната част на колата, но задвижват задните колела.

Моделът е оборудван с LED-светлини, задно крило, дифузьор и джанти от въглеродни нишки. Спирачните дискове Brembo са изработени от керамика и са подсилени с карбон. Боята се състои от 15 различни нюанса, като по желание на клиента в компанията са готови да боядисат всеки един Corvette по различен начин.

Ето го електрическият Corvette Genovation GXE

Салонът на електромобила съчетава кожена тапицерия с алкантара, информационно-развлекателна система и озвучителна система Harman.

Производителят засега не не дава подробни спецификации на машината, на вече е известно, че че електрическият C7 генерира и 948 Нм въртящ момент. Клиентите ще могат да избират между седемстепенна ръчна или автоматична скоростна кутия. Независимо от това, пробегът от обявените 281 км с едно зареждане няма да намелее, гарантират от Genovation Cars.

Ето го електрическият Corvette Genovation GXE

Ще бъдат произведени само 75 бройки от модела, като началната цена е 750 000 долара. Първите доставки до клиенти ще бъдат реализирани още през тази година.

Снимки: Genovation Cars

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За тия пари ще си купя цялото горубляне барабар с имотите и всеки ден ще си карам различен немски кошник, който в края на деня ще умира и ще изоставям на майната си както се е случило в предишния му живот
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Иво ( преди 6 години )
    ръчна кутия за електромобил...мхм
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    д-р Исня ( преди 6 години )
    И кой с повече от 2 мозъчни гънки би си купил това недоразумение, което едвам минава 200 км, вместо 7 Тесла Модел С, която има 700 км пробег?
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    нищо не им пречи да сложат скоростни кутии но това е просто излишно при електричките. мен друго ме притеснява че не е 4х4 електромотори отпред а задвижване отзад. струва м се леко мал0умна тая работа. даже не малко а много.а цената просто не е за коментиране.тези не са в ред определено. 75 бройки ще има да ги продават 100 год.
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Клиентите ще могат да избират между седемстепенна ръчна или автоматична скоростна кутия." - WTF? Скоростна кутия на електричка? Тия са пълни ***!А и за тия пари човек може да си купи 3 Tesla Roadster-a